ANNONS

Jackor stals vid två olika rån

En person rånades på väg från pendeltåget.
En person rånades på väg från pendeltåget.
På kort tid har två personrån inträffat i Jakobsberg. I båda fallen tvingade rånarna till sig offrens jackor av dyrare modell.
ANNONS

Det första rånet inträffade på Snapphanevägen vid 22.20-tiden på tisdagskvällen. Enligt polisanmälan ska en kille i övre tonåren ha promenerat på gatan när en bil körde upp och stannade till. Två okända män ska ha hoppat ur och sagt till killen att de ville ha hans jacka. När rånarna lagt beslag på plagget krävde de att få offrets mobiltelefon också.

Enligt polisen ska rånarna inte ha använt något tillhygge eller vapen, men uppträtt hotfullt. Killen har uppskattat att gärningsmännen var mellan 18 och 25 år.

Det andra rånet inträffade inte långt därifrån, natten mellan måndag och tisdag. Klockan var runt 00.40 när en kille i övre tonåren gick av pendeltåget i Jakobsberg och började gå mot centrum. På Ynglingavägen ska han ha mött fyra män som kom fram till honom och en av dem ska ha hotat honom med kniv. Enligt polisen ska gärningsmannen ha satt kniven mot offrets mage och sagt att han ville ha jackan, som också innehöll en del värdesaker.

Vid de båda rånen har det rört sig av jackor av dyrare modell.

Polisen har inte kunnat gripa några misstänkta för något av rånen.