ANNONS

”Jag gick ett steg för långt”

Arin Karapet (M), ledamot i landstingsfullmäktige Stockholms läns landsting.
Arin Karapet (M), ledamot i landstingsfullmäktige Stockholms läns landsting.
M-politiker backar delvis från förslag om utegångsförbud i Tensta och Rinkeby.
ANNONS

– Jag gick ett steg för långt och borde ha utvecklat mitt förslag bättre, säger Arin Karapet (M), ledamot i landstingsfullmäktige Stockholms läns landsting.

I förslaget om utegångsförbud i särskilt utsatta områden, bland andra Tensta och Rinkeby, skrev Arin Karapet, att ungdomar under 18 ska legitimera sig efter klockan 21 och efter klockan 22 hamna i häktet.

Nu backar han delvis från förslaget och menar att utegångsförbudet ska verka som en extra åtgärd för polisen vid särskilda händelser, som vid stenkastning eller vid större upplopp och inte som ett generellt utegångsförbud.

Det nämner han inte i debattinlägget som han skrev i Expressen igår.

– Jag borde ha varit tydligare, men jag kommer att fortsätta driva frågan om utegångsförbud vid särskilda händelser.

Han har fått hård kritik från det egna parti för sitt första förslag.

Ole-Jörgen Person (M), vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, tyckte att det var ett dåligt förslag och menade att det bästa vore om förslaget så snabbt som möjligt glömdes bort.

Även moderaterna i Landstingsfullmäktige Stockholms läns landsting har tagit avstånd från förslaget.

– Även om han ändrar sig så är det inte ett förankrat förslag hos moderaterna i landstinget. Det är inget vi har på vårt bord i landstinget. Men det låter bra att han justerat förslaget. Om han specificerat det så kanske det kan finnas dem som tycker att förslaget är intressant, säger Tobias Sjö moderaterna i landstingets kommunikationschef och biträdande kanslichef.

ANNONS