”Jag gillar det kreativa”

Wilma Ottestig i Hela Sverige bakar Junior.
Wilma Ottestig i Hela Sverige bakar Junior.
Wilma Ottestigs tårta dekorerad med amerikanska flaggan.
Wilma Ottestigs tårta dekorerad med amerikanska flaggan.
Hela Sverige bakar junior 2016 har dragit i gång och bland de elva deltagarna finns Vendelsöbon Wilma Ottestig.

Tävlingen Hela Sverige bakar junior är igång för andra året i rad. Wilma Ottestig från Vendelsö passade på att söka till programmet innan hon fyllde 13 år i september.

– Jag hade gärna varit med igen, det var jättekul men nu är jag tretton så nu måste jag vänta till jag är 18 år så jag kan söka för vuxna, berättar hon.

Programmet spelades in i juni men började sändas i november.

Hur känns det att se sig själv på TV?

– Det känns coolt och väldigt bra, och jag märker att folk i skolan tittar på mig, de har ju också sett på programmet.

Vad är det som är roligt med att baka?

– Att vara kreativ. Jag brukar ta ett recept och så ändrar jag lite, det är roligast att göra sina egna recept och att dekorera. Jag tycker om saker som tar lång tid att göra tårtor, bullar, cupcakes, bakelser. Kladdkaka är för snabbt och enkelt gjort till exempel, det är gott men tråkigt att göra, säger Wilma.

Vem äter allt du bakar?

– Det är min brorsa, om jag bakat bullar och jag sagt att han inte får ta några så är de ändå borta efter en stund. Och ibland så ger jag bort till våra grannar.

Hur var det på inspelningen, tänkte du på att du filmades när du bakade?

– Det var coolt att gå in i tältet för första gången och det var mycket mer kameror än jag trodde det skulle vara. Ett program är ju bara en timme men det tog nio timmar att spela in, vi började halv nio på morgonen och var klara vid halv sex. Alla var väldigt snälla

usa-tarta

Wilma Ottestigs paradtårta i tävlingens första avsnitt.

och vi hade jätteroligt under tiden. När man är hemma så tror man ju att man är bäst, men så när man kom dit så var ju alla jätteduktiga.

Varje avsnitt innehåller både en teknisk del och ett paradbak, i det första avsnittet bakade Wilma en tårta som dekorerades med bär i form av den amerikanska flaggan.

Vad vill du göra när du blir stor?

– Jag vill öppna ett kafé i New York och där ska jag baka mina egna recept. Det ska vara ett nytt kafé med kakor och bullar som inte gjorts innan.

Hela Sverige Bakar Juniors första av sex avsnitt sändes 10 november. Vinnaren i tävlingen får förutom  titeln ”Årets junior-hemmabagare 2016” även en resa till New York och studiebesök på kafékedjan Fika samt en bakelse på Taxinge slott uppkallad efter sig.