”Jag kan nog vinna det här”

41 år gammal valde Anna Vikström från Haninge att ställa upp som utmanare i Gladiatorerna.

Och efter premiär­avsnittet i lördags är hon ett steg närmare finalen.

– Jag kände att jag kan nog vinna det här, säger Anna Vikström.

Träningen har alltid varit en stor del av Anna Wikströms liv. Som ung tränade och tävlade hon i fri­idrott. Numera har hon lagt ­friidrotten bakom sig och ägnar sig i stället åt crossfit-träning.

Och för drygt två år sedan öppnade hon Vega Crossfit i Haninge, där hon också jobbar som personlig tränare.

Genom crossfitträningen har Anna Vikström byggt upp både styrka och kondition – något som kommer väl till pass i den tuffa tävlingen.

Det var också just den fysiska utmaningen i Gladiatorerna som lockade – men idén om att ställa upp kom inte från henne själv.

– Det låter som en klyscha, men det var faktiskt en familjemedlem som anmälde mig. Jag hade inga planer på det, säger hon.

Men när Anna Vikström fick veta att hon gått vidare till fystesterna, som är en del i uttagningsprocessen, var det bara att köra.

– Man lever ju bara en gång och jag trodde i alla fall att jag skulle ta mig hela vägen till inspel­ningen, annars hade jag nog inte ställt upp, berättar hon.

Och så gick det ju vägen också – även i lördagens program där Anna Vikström mötte 18-åriga ­Alina Boström från Lomma som är en av de yngsta deltagarna. 41-åriga Anna Vikström tillhör de äldsta utmanarna – men det känner hon sig inte som.

– Det är mer andra som har ­reagerat och sagt ”gud ska du vara med i Gladiatorerna, du är ju gammal”. Vadå, är jag? Jag känner mig ju ung och stark, säger Anna ­Wikström och skrattar.

Men motståndet var tufft för Haningebon.

– Att möta Bullet som väger 30 kilo mer är att möta sin överkvinna. Gladiatorerna går in med hull och hår. Och de andra tjejerna är jätteduktiga, säger hon.

Att mentalt ladda om inför hinderbanan var dock den största utmaningen.

– Man tar rätt mycket stryk under dagen och det gäller att resa sig efter varje förlust. Men jag tror att min tävlingsbakgrund hjälpte där.

Anna Vikströms mål var att vinna hinderbanan, ­vilket hon också lyckades med.

– Det var pirrigt innan, men det gick bättre än vad jag hade trott.

Nu återstår att se om hennes tid tar henne vidare i tävlingen.

Fakta

Fler Haningebor utmanar i Gladiatorerna 2015

Nu på lördag, den 28 mars, möter Västerhaningebon Felicia Fryklund Bengtsson, 23 år, utmanaren Birgitte Lersbryggen från Tumba. Felicia tränar och tävlar i judo, samt arbetar som soldat på amfibieregementet i Berga.

I det sjunde avsnittet, som sänds den 2 maj, får tittarna följa Jana Kuznecova, 22 år och boende i Handen, när hon utmanar gladiatorerna och kämpar mot Clara Jonsson från Sundsvall i hinderbanan.

Om någon av Haningetjejerna dyker upp i rutan igen beror på hur de andra utmanarna presterar i hinderbanan. De som har de bästa tiderna gör upp i semifinalerna. Finalen, där en man och en kvinna segrar, avgörs den 13 juni.