”Jag trodde jag skulle spy”

Hon är den yngsta deltagaren någonsin i TV4:s ”Let’s dance”.

Men tv-programmet är ingen lek för Kungsholmsbon Molly Nutley.

– Jag började gråta och trodde att jag skulle spy, säger hon.

När Molly Nutley, 17, tackade ja till TV4:s succéprogram ”Let’s dance” förväntade hon sig inte den reaktion som hennes kropp skulle få av träningen.

– Till en början trodde jag inte att jag skulle palla. Jag började gråta och trodde att jag skulle spy. Men nu har jag kommit in i träningen, säger Molly Nutley.

Nu har hon legat i hårdträning i omkring fyra veckor för att kunna prestera i premiären av ”Let’s dance” (som ägde rum i fredags). Och hårdträning är rätt ord, menar hon. Efter en repetition i förra veckan kunde hon knappt andas.

– Innan har jag bara dansat på fester och med kompisar, that’s it. Men jag ville delta eftersom jag vet att jag kommer att lära mig väldigt mycket, och inte bara dans. Dessutom får jag träffa många nya människor.

Hon försöker klara av att varva studier med sitt deltagande. Hon går nu första året på ett program med teaterinriktning på Viktor Rydberg-gymnasiet vid Jarlaplan och försöker att inte missa alltför många lektioner. Så hon tränar dans på morgnarna och kvällarna.

När skolan är över är det skådespeleriet hon vill satsa på.

De känslorna växte fram under inspelningen av den tredje Änglagård-filmen, där mamma Helena Bergström spelade huvudrollen och pappa Colin Nutley stod bakom kameran.

– Men ”Änglagård 3” ska vara den sista filmen jag gör med mamma och pappa. Från och med nu vill jag stå på egna ben. Alla som jobbar med sina föräldrar har nog de känslorna. Samtidigt lär jag mig jättemycket av både mamma och pappa och är dem 110 procent tacksam, säger hon.

Drömmen är att i framtiden göra roller i amerikanska filmer.

– Ja, det är absolut min dröm. Jag vill främst bli skådespelare. Sedan har jag väl tänkt att det spelar mindre roll var någonstans jag jobbar. Eller – jag vill ju faktiskt lyckas i USA, säger hon.

Hon berättar att både Colin Nutley och Helena Bergström har haft stora möjligheter att jobba i amerikanska produktioner, men det har aldrig riktigt blivit av.

Helena Bergström har dock haft några enstaka engelskspråkiga roller, som i den brittiska ”Still Crazy” (1998) där hon spelade mot Bill Nighy, Billy Connolly och Stephen Rea.

Nu tänker Molly Nutley att hon ska göra det som föräldrarna har ogjort.

– Första gången mamma blev erbjuden en roll i USA var hon gravid med mig. Förmodligen ville hon inte att hennes barn skulle växa upp där borta. Hon brydde sig mer om familjen än om karriären. Får väl hoppas att jag kan göra det hon inte gjorde.

Jag har inte världens bästa kondition. Det finns många äldre som har betydligt bättre ork, säger Molly Nutley.

Fakta

Yngst hittills

Namn: Molly Nutley.

Ålder: 17 år.

Familj: Mamma, pappa och bröderna Daniel 31 år och Tim 15 år.

Bor: Vid Rådhuset.

Gör: Pluggar första året på Viktor Rydberg-gymnasiet vid Jarlaplan.

Aktuell: Yngste deltagaren i TV4:s ”Let’s dance”.