ANNONS

Vlad från Jakobsberg satsar allt i Hollywood

Vlad från Jakobsberg satsar i Hollywood.
Vlad från Jakobsberg satsar i Hollywood.
Från Ryssland, via Jakobsberg till Hollywood. Vlad vet vad han vill och satser allt. På fredag släpper han sin debutsingel.
ANNONS

Det är tidig förmiddag i Hollywood när Vlad svarar i telefonen. Han har precis gått upp och nu satt sig med en kopp kaffe.

En av få lugna stunder den här veckan för den 19-årige musikern. En musiker som nästan ingen hört något från överhuvudtaget.

– Inte ens mamma har hört något jag gjort, säger Vlad. Hon frågar hela tiden om hon kan få höra något men jag säger nej.

Nu blir det dock svårt att hålla musiken hemlig, för på fredag är det stor releasefest för hans allra första låt. Musiken släpps på svenska Warner Music, en dröm han aldrig trodde skulle bli sann.

– Det är ju som sagt ingen som hört min musik och så får jag göra det här, det är helt otroligt, säger Vlad.

Blev retad

Vladislav Kosonogov föddes i Ryssland 1998 och kom till Jakobsberg och Söderhöjden som 9-åring. Först blev han retat för sitt namn, men när han i högstadiet började på Viksjöskolan förändrades allt.

– Det var det roligaste jag gjort, att gå där. Jag fick så många kompisar och det var med dem jag sen började göra musik, berättar han.

I september 2017 flyttade han till Hollywood för att satsa på musiken. Han gick en utbildning i ljudteknik, försökte knyta kontakter och träffade till slut svenska filmproducenten Nikeisha Andersson.

– Vi började hänga och för några månader sedan erbjöd hon mig en managment-deal. Och för ett par veckor sedan berättade hon att Warner Music i Sverige vill starta ett samarbete. Det var en chock, jag har ju inte ens släppt någon musik!

ANNONS

Trots chocken är Vlad fokuserad och ägnar stora delar av dygnet i studion. Det gäller att leverera nu när musiken plötsligt ska gå från bara hans, till allas öron.

En dröm

Drömmen om Hollywood och USA har blivit sann, men allt är inte som han tänkt sig. Havet är längre bort, och dessutom kallt.

Och livet är inte lika enkelt och fint som det är på TV.

– Här bor jätterika människor på samma gata som väldigt fattiga. Alla perspektiv av livet finns här. Men jag har blivit helt kär och vill inte åka hem. Planen var att köra hela vägen tills jag får ett visum och nu börjar det se lite ljusare ut. Jag vill tacka Gud, min familj och Nikeisha, säger han. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.