Jakobsbergs gård begär likvidation

Revisorerna rekommenderar föreningen Jakobsbergs gård att gå i likvidation. Efter senaste årsmötet bestämde sig föreningen för att lägga ned.

– Det går inte längre, säger Reidar Persson, ordförande.

– Revisorerna rekommenderar föreningen att snarast möjligt gå i likvidation. Vi har fått ett nytt brakminus som dessutom adderar till fjolårets minus. Och det går inte att runda revisorernas rekommendation på något vis, säger Reidar Persson, ny ordförande i föreningen.

Det totala dödläget för föreningens ekonomi menar Reidar Persson beror på gamla skulder och kommande hyreshöjningar. Den kommande hyreshöjningen för gården som varit en intensiv politisk fråga de senaste åren har inte lett fram till en lösning som räddar situationen.

– Intäkterna har ändå inte varit tillräckliga. Vi har fått ligga kvar på 2014 års hyra och fått bidrag för att driva verksamheten till sista juni men de pengarna kommer att vara slut den första april. Det går inte längre, säger Reidar Persson.

Finns det något ni kunde ha gjort annorlunda?

– Nu är jag nyvald ordförande sedan tre dagar men det är svårt att se att vi hade kunnat göra så mycket annorlunda. Nu har vi skulder vi måste betala, säger han.

Uttrycker tveksamhet mot att gården ska kunna hysa mer events och större evenemang som kulturförvaltningen ställer som krav på anläggningen i samband med att hyran successivt höjs.

– De verkar inte riktigt förstå hur komplex den här anläggningen är med många små rum det kan vara svårt att leva upp till deras önskemål. För att klara oss har vi sagt upp vår föreståndare, vi tappar bärande personen och gården behöver en föreståndare som kan jobba obekväma tider och har kunskaper om stället, säger Reidar Persson.

Lägger ni ned helt eller vad ska ni göra?

– Vi hoppas vi kan starta en ny förening i augusti som lägger en verksamhetsplan som politikerna ser att den fungerar och är beredda att stötta, säger han.