ANNONS

Var på jakt efter exflickvän – man döms

Attunda Tingsrätt.
Attunda Tingsrätt.
Mannen var på jakt efter sin före detta flickvän. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård för förberedelse till grov misshandel.
ANNONS

Den 15 september i år tog mannen, som är i 30-årsåldern, ett tåg från norra Sverige till Stockholm för att hitta sin före detta flickvän.

Han begav sig till Kungsängen för att genom ett par bekanta till kvinnan få hennes nya adress. Han uppträdde hotfullt mot de två män som befann sig i huset och försökte förmå dem att släppa in honom – vilket de inte gjorde.

Beväpnade sig i jakt på flickvän – man åtalas

Mannen hade packat med flera verktyg i en väska, bland annat en kofot, en kniv och silvertejp. Mannen har själv hävdat att han tog med sig sakerna för att kunna försvara sig, men det tror inte tingsrätten på.

Mannen döms mot sitt nekande för förberedelse till grov misshandel. Åklagaren hade i första hand yrkat på förberedelse till mord, men tingsrätten anser inte att det fanns ett tydligt uppsåt att döda.

Mannen döms också för skadegörelse efter att med kofoten ha skadat ett fönster och en dörrkarm på de utsattas bostad.

Sedan 2013 verkställer mannen redan en dom för mordförsök med påföljden rättspsykiatrisk vård. Nu blir påföljden återigen rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.