ANNONS

Jämför bilderna: Så växer Hagastaden fram

Då och nu. Bilden till vänster är från maj 2012, den till höger är tagen i september i år.
Då och nu. Bilden till vänster är från maj 2012, den till höger är tagen i september i år.
collage hagastaden nu och då
Nya byggnader växer fram.
Collage Hagastaden då och nu
Förändringen av Hagastaden från ovan.
Bilderna visar Hagastadens framväxt de senaste fem åren.
Förra veckan var det inflyttningspremiär i stadsdelens första kvarter, men mycket återstår av bygget.
ANNONS

På de senaste flygbilderna, från 5 september i år, syns en del av de nya byggnaderna som kommer att utgöra Hagastaden. Projektet väntas stå klart 2025, men redan under förra veckan var det inflyttningsdags i det första bostadskvarteret, Cellen.

– Det är den första delen av Cellen, den byggnad som vätter ut mot Gävlegatan, säger Joakim Lind, kommunikatör för Hagastaden på Stockholms stad.

Vad har ni fått för respons från de nyinflyttade?

– Än har vi inte hunnit återkoppla. Men vi har varit tydliga i vår kommunikation: att det är en byggarbetsplats de flyttar in i, och det kommer märkas att det fortsätts byggas.

Kommer boende och byggandet kunna samsas om platsen?

– Ja, det tror jag. Det är tydlig information som gäller, till exempel kan det vara bra att de som flyttar in nu är extra observanta i trafiken. Det kommer att vara trångt i vissa passager.

Vad mer är det som står klart?

– Elite hotel, mittemot universitetssjukhusets nya lokaler. Hotellet öppnar 10 november. Sedan kommer fler bostäder vara inflyttningsklara i början av nästa år.

Ligger bygget i fas?

ANNONS

– Än så länge ligger vi i fas. Men projektet innehåller ju mängder av delprojekt som påverka helheten. Skulle något försenas så riskerar det att försena fler projekt i en kedja.

Den 9 november, på restaurang Station, bjuder Stockholms stad in allmänheten på informationsmöte om projektet. Där kommer de boende i närområdet få möjligheten att träffa aktörerna i projektet och ställa frågor. Bland andra närvarar Stockholm vatten och avfall.