Utlyser belöning för att gripa djurdräpare

Jan Emanuel Johansson utlyser en belöning på 20 000 kronor till den som kan lämna uppgifter så att den som slog ihjäl djuren i Stora Bleckan grips.
Jan Emanuel Johansson utlyser en belöning på 20 000 kronor till den som kan lämna uppgifter så att den som slog ihjäl djuren i Stora Bleckan grips.
Polisen har ännu inte lyckats gripa någon efter attacken mot lamm och getter vid parkleken Stora Blecktornsparken i fredags.
Jan Emanuel Johansson utlyser nu en belöning – för att få fast den som slog ihjäl djuren.

Efter attacken mot djuren i Stora Blecktornsparken natten till i fredags, när två getter och ett lamm miste miste livet, vill Jan Emanuel Johansson nu ge pengar till den som kan lämna uppgifter så att djurdräparen grips av polis.

Jan Emanuel Johansson blev känd för svenska folket när han vann Robinson, han har även gjort politisk karriär men arbetar nu som företagare. Han skriver på sin Facebooksida: ”Härmed utlyses en belöning om 20 000 kr till den som kan lämna sådana uppgifter så att den vidriga djurplågaren kan gripas.”

Inlägget har delats nära 1000 gånger, och många i kommentarsfältet hyllar initiativet.

”Stort tack Jan till detta initiativ!! Min son har denna park som sin skolgård och vi har tillbringat mycket tid i parken sedan sonen föddes för åtta år sedan. Han har lärt sig sköta djuren i Bläckans olika djurkurser och det är så fantastiskt att ha dem så nära! Så händer detta vidriga! Barnen i skolan är ledsna och arga”, skriver en kvinna.

Jan-Emanuel Johansson förklarar varför han utlyst belöningen:

– Jag är ordförande i 4H Norrtälje och har jobbat med djurrätt i väldigt många år. När jag hörde om den här händelsen reagerade jag starkt. Att en person kan agera så, ge sig på fullständigt hjälplösa individer, det är fruktansvärt, säger han till Expressen.

– Jag tror att det finns någon som vet. Då kan pengarna vara ett incitament att berätta, fortsätter han.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för djurattacken. Djurens kroppar är nu skickade till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för att få svar på vad de utsatts för.

– Det finns även brottsverktyg beslagtagna. Vi har också gjort förhör med vittnen, säger Mats Eriksson, på Stockholmspolisen.

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om man sett eller hört något.