Jane blir jagad av zombies i ny serie

Brommabon Jane Timglas har tidigare jagat kärleken i tv. Nu blir hon i stället själv jagad av zombies i den nya skräckserien ”Den sista dokusåpan”.

Det var i dokusåpan ”Mammas pojkar” i TV4 som vi såg henne första gången. Då tävlade hon med ett gäng andra tjejer om att vinna en mans, och hans mammas, hjärta.

Hon lämnade inspelningen utan man, men förälskade sig i rampljuset.

– Anledningen till att man deltar i en dokusåpa är ju för att man vill bli känd och jag håller mig gärna kvar i rampljuset. Att det sedan är en kul grej kommer på köpet, säger Jane Timglas, som växte upp i Kalmar, men flyttade till Stockholm för fem år sedan.

Nu är hon tillbaka där hon trivs bäst – i tv-rutan. Förra veckan hade skräckserien ”Den sista dokusåpan” premiär på TV6 och Jane ­Timglas är en av skådespelarna.

Den som har kollat in alla dokusåpor genom åren känner nog även igen de andra skådespelarna, här finns nämligen en stor del av de svenska dokusåpakändisarna samlad.

När de är på väg till inspelningsplatsen av en ny såpa stöter de på något oväntat och snart måste de fly undan hungriga zombies.

– Det är en väldigt ovanlig men rolig serie och ni kommer att få många skratt. Serien ironiserar Sveriges syn på dokusåpadeltagare och vi gör samtidigt parodi på oss själva, berättar Jane Timglas.

Hennes största dröm är att få arbeta som programledare i tv.

– Min rädsla är att lämna jorden utan att ha satt mitt avtryck på den.

Och än har vi inte sett det sista av henne.

– Jag har mycket på gång, men får tyvärr inte avslöja något. Däremot kan jag tipsa er om att hålla utkik på SVT i april.

Andra avsnittet av ”Den sista dokusåpan” sänds i kväll.

Fakta

Gillar att resa

Namn: Jane Timglas ”Efternamnet kommer från min farfars morfar som var sjöman.”

Ålder: 24 år

Bor: I Bromma

Familj: Pojkvän, hunden Qiara samt mormor och morfar som bor i Kalmar.

Arbetar: Som vårdare till personer med funktionsnedsättning. Driver en blogg och jobbar ibland som värdinna.

Intressen: ”Resa! Jag har varit i nästan hela världen. Jag ska till Kroatien och Dubai i sommar.”