Även (M) i Järfälla står bakom avgångskrav

Cecilia Löfgreen, gruppledare för (M) i Järfälla, vill se en ny partiledare.
Cecilia Löfgreen, gruppledare för (M) i Järfälla, vill se en ny partiledare.
Många moderata kommuntoppar kräver nu partiledaren Anna Kinberg Batras avgång efter svikande opinionssiffror. Även Moderaterna i Järfälla vill se en ny partiledare inför nästa val.
– Den nationella nivån bidrar inte till våra förutsättningar, och då fungerar inte nuvarande ledning, säger Cecilia Löfgreen, gruppledare för (M) i Järfälla.

Stödet för Moderaterna rasar i Stockholms län. Sedan tredje kvartalet 2016 har partiets stöd minskat från 31 procent till 19 procent. Det enligt en ny mätning från DN/Ipsos. Under onsdagen gick moderattoppar i olika Stockholmskommuner ut och begärde partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Även Moderaterna i Järfälla vill se ett byte av partiledare.

– För oss är fokus att öka stödet för moderaterna i Järfälla, för Järfälla behöver ett nytt moderat styre. Den nationella nivån bidrar inte till våra förutsättningar, och då fungerar inte nuvarande ledning. Vi ser att det vore bra med en ny partiledare, säger Cecilia Löfgreen, gruppledare för Moderaterna i Järfälla.

Det är bara lite mer än ett år kvar till nästa val, och läget ser inte ljust ut för Moderaterna som tappat mark mot Socialdemokraterna. Samtidigt är Stockholmsmoderaterna splittrade, flera moderata politiker har istället gått ut och stöttat Anna Kinberg Batra, inte sällan med hänvisning till att det är så nära inpå valet. Men Cecilia Löfgreen delar inte den känslan.

– Det är aldrig rätt läge för den här typen av diskussioner och det är tråkigt att vi hamnat i ett sånt läge. Men det är uppenbart att vi behöver göra förändringar, och då är det bättre att göra dem nu än senare, säger Cecilia Löfgreen.