ANNONS

Järfälla får mack för fordonsgas

Under 2016 kommer Järfälla att få tankstationer för fordonsgas. Stationerna är en följd av att efterfrågan på biogas har ökat.
ANNONS

Järfälla kommer, som en av fyra kommuner norr om Stockholm, att få tankstationer för fordonsgas under första halvåret 2016. Det är energiföretaget E.ON som märkt en ökad efterfrågan på biogas i Stockholmsområdet. Man vill därför öka produktionen och göra det förnybara drivmedlet mer tillgängligt.

Förutom Järfälla får Uppsala, Norrtälje och Enköping gasmackar. Järfälla kommun och E.ON har även kommit överens om en gemensam viljeinriktning för att främja omställningen mot fossilfria drivmedel.

– Järfälla har som kommun sedan länge höga miljö- och klimatmål och vill vara en ledande aktör inom hållbar utveckling. Dessutom har kommunen en miljöplan för att ställa om sin fordonsflotta till förnybara drivmedel och vill minska koldioxidutsläppen, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S), i ett pressmeddelande.

E.ON kommer även att bygga en tankdepå i Upplands-Bro, i anslutning till Ragnsells återvinningsanläggning i Högbytorp, där avfall återvinns och omvandlas till biogas för hållbara transporter.

– Kommuner och landsting runt om i Sverige är angelägna om att klara sina klimatmål. Allt fler ser fördelarna med att samla in och leverera lokalt avfall för biogasproduktion, och samtidigt ställa om sina fordonsflottor till gasbilar. Biogasen bidrar därmed inte bara till att minska klimatpåverkan utan också till att sluta kretsloppen, säger Tina Helin, vd på E.ON gas i pressmeddelandet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.