ANNONS

Järfälla stiger i skolrankning

Skolresultaten stiger i Järfälla, som också klättrar i nationella jämförelser.
Skolresultaten stiger i Järfälla, som också klättrar i nationella jämförelser.
I en riksomfattande rankning hamnar Järfälla på plats 80 av Sveriges 290 kommuner. Det är en förbättring med 24 placeringar från föregående år.
ANNONS

Mitt i Järfälla har tidigare skrivit om förbättrade skolresultat för Järfällas högstadieelever – i snitt har de gått från 225,3 poäng till 229,9 poäng. Som jämförelse är snittet i Sverige 223,5 poäng.

Nu har Sveriges kommuner och landsting (SKL) publicerat en jämförelse mellan alla Sveriges kommuner, och resultatet visar att Järfälla stiger i rankningen. De senaste fyra åren har kommunen klättrat omkring 60 placeringar, och är nu på plats 80. Det är också en förbättring med 24 placeringar från föregående året.

Utöver stigande betyg är det fler elever som når kunskapskraven, och gymnasiebehörigheten har ökat marginellt.

 

– Det här är ett kvitto på det goda arbete som görs av Järfällas lärare och skolledare. Från politiken har vi satsat särskilt på likvärdighet med mer resurser till de skolor som har störst utmaningar. I budget 2018 tar vi nästa steg med en historisk höjning av skolpengen från förskolan upp till årskurs 9, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S).

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.