Järfällabo åtalas för flera rån

Rånare stängdes in på växlingskontoret av förbipasserande.
Rånare stängdes in på växlingskontoret av förbipasserande.
Mannen misstänks ha riktat en kniv mot en anställd på ett växlingskontor i Järfälla och hotat till sig 37 000 kronor. Han kunde gripas tack vare rådigt ingripande från allmänheten som stängde in honom i lokalen. Nu åtalas han.

Det var i somras som en ensam, maskerad man kom in på ett växlingskontor i Jakobsbergs centrum. 24-åringen från Järfälla var beväpnad med en kniv och ska ha gett sig på personalen med hot och slag för att förmå dem att öppna kassaskåpet.

Personalen ska dock ha lyckats fly från lokalen. I stället ingrep allmänheten och hindrade den misstänkte mannen genom att blockera dörren till växlingskontoret.

– Självklart är det bra med rådiga ingripanden, men man ska inte utsätta sig själv för fara, sade Eva Nilsson, presstalesperson på polisen efter händelsen.

När polisen kom till platsen kunde de gripa den misstänkte rånaren. I fickan på sin huvtröja hade han kontanter – 37 124 kronor närmare bestämt.

Nu åtalas mannen vid Attunda tingsrätt för rånet mot växlingskontoret. Men han misstänks också ha gjort sig skyldig till två andra rån under våren – mot samma pressbyråbutik i Bromma.