Välj ditt område
En Järfällabo döms till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott.
En Järfällabo döms till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott.

Järfällabo döms för grovt vapenbrott

Nyheter En man från Järfälla döms till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott. Vid ett tillfälle ska mannen ha flytt från polisen och slängt ut två skarpladdade vapen genom fönsterrutan under en vansinnesfärd.

I måndags kom domen mot en Järfällabo som vid ett flertal tillfällen varit beväpnad. Bland annat ska mannen i mars förra året ha påträffats i Solna av polisen med vapen i bilen.

Mannen var då i full färd med att tona fönsterrutorna med folie. I bilen fann polisen två pistoler och ammunition. Mannen ska ha sprungit i väg men blev senare gripen efter att en polishund spårat upp honom.

Ett annat tillfälle, där vapen ska ha påträffats, gäller i april i våras då mannen ska ha maskerat sig med en ansiktsmask, som liknade en äldre man, och rört sig kring en annan Järfällabos bostad. Kvällen efter detta påträffade polisen honom området iförd skyddsväst och då var mannen beväpnad med en skarpladdad pistol.

I samband med att mannen flydde från polisen körde han iväg i hög hastighet i en falskregistrerad bil. Under biljakten kastade mannen ut två vapen, en skarpladdad pistol och ett skarpladdat gevär med kikarsikte samt ammunition.

Förutom grovt vapenbrott döms mannen på en rad andra åtalspunkter – egenmäktigt förfarande, urkundsförfalskning, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och för ringa narkotikabrott.

Vad gäller urkundsförfalskning har mannen tillverkat femton falska parkeringstillstånd för rörelsehindrade som han använt.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85