ANNONS

Järfällabo döms för grovt vapenbrott

En Järfällabo döms till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott.
En Järfällabo döms till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott.
En man från Järfälla döms till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott. Vid ett tillfälle ska mannen ha flytt från polisen och slängt ut två skarpladdade vapen genom fönsterrutan under en vansinnesfärd.
ANNONS

I måndags kom domen mot en Järfällabo som vid ett flertal tillfällen varit beväpnad. Bland annat ska mannen i mars förra året ha påträffats i Solna av polisen med vapen i bilen.

Mannen var då i full färd med att tona fönsterrutorna med folie. I bilen fann polisen två pistoler och ammunition. Mannen ska ha sprungit i väg men blev senare gripen efter att en polishund spårat upp honom.

Ett annat tillfälle, där vapen ska ha påträffats, gäller i april i våras då mannen ska ha maskerat sig med en ansiktsmask, som liknade en äldre man, och rört sig kring en annan Järfällabos bostad. Kvällen efter detta påträffade polisen honom området iförd skyddsväst och då var mannen beväpnad med en skarpladdad pistol.

I samband med att mannen flydde från polisen körde han iväg i hög hastighet i en falskregistrerad bil. Under biljakten kastade mannen ut två vapen, en skarpladdad pistol och ett skarpladdat gevär med kikarsikte samt ammunition.

Förutom grovt vapenbrott döms mannen på en rad andra åtalspunkter – egenmäktigt förfarande, urkundsförfalskning, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och för ringa narkotikabrott.

Vad gäller urkundsförfalskning har mannen tillverkat femton falska parkeringstillstånd för rörelsehindrade som han använt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.