ANNONS

Järfällaborna tog tillbaka skogen

Mordet i Upplands Väsby har berört många – även i Järfälla. Anki Larsson vägrade låta rädslan ta över och startade en facebookgrupp för Järfällabor som vill springa tillsammans.
ANNONS

Knappt två veckor har gått sedan mordet i Runbyskogen i Upplands Väsby.

Sociala medier har fyllts av bilder på löpare som vill hedra minnet av den mördade 21-åriga kvinnan.

Förra söndagen uppmanades löpare landet runt att ge sig ut och ”Springa med kärlek”. Över 20 000 personer deltog i kampanjen.

42-åriga Anki Larsson från Viksjö bestämde sig för att anordna ett lokalt initiativ i Järfälla. Via en facebookgrupp lyckades hon och sambon Fredric samla 100 personer i Sandviksspåret i Viksjö.

– Vi blev rörda när vi såg hur många som dök upp, säger Anki Larsson.

Hon, sambon och döttrarna motionerar ofta i spåret. Händelsen i Runby har gjort att hon tänker en extra gång innan hon ger sig ut ensam.

– Jag kom på mig själv att välja ett annat motionsspår när jag skulle ut och springa. Egentligen är det förfärligt att man ska behöva tänka så, säger Anki.

Hon beskriver hur många som samlades i Sandviksspåret uttryckte sin ilska och frustration över det som hänt. Under samma kväll beslutade sig hon och sambon för att fortsätta med initiativet i höst.

I facebookgruppen ”Vi fortsätter springa med kärlek” bjuder de in Järfällabor att springa tillsammans i Sandviksspåret på söndagar klockan 18.

ANNONS

– Vi får inte låta det här våldet stoppa oss från att vara ute och motionera. Det är bra att vara medveten, men man får inte börja begränsa oss för att vi är rädda, man får inte sluta leva, säger Anki Larsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.