Järfällahus vd Malin Söderman avgår

Malin Söderman avgår från sin post som vd på Järfällahus AB.
Malin Söderman avgår från sin post som vd på Järfällahus AB.
Järfällahus vd Malin Söderman har meddelat styrelsen att hon avgår. Enligt styrelseordförande Mikael Jämtsved (MP) lämnade hon ingen särskild anledning, men hennes ledning av företaget har starkt kritiserats av de anställda på senaste tid.

Under torsdagen meddelade Järfällahus vd Malin Söderman styrelsen om att hon avgår från sin post som vd på företaget.

Personalen på Järfällahus informeras om hennes beslut på ett möte under fredagsförmiddagen. Enligt Mikael Jämtsved (MP), styrelseordförande för Järfällahus, lämnade Söderman ingen särskild anledning till att hon avgår.

– Nej, utan hon meddelade att hon begärde att få avsluta sin anställning, och jag har godkänt den begäran, säger Mikael Jämtsved.

Anställda slog larm om arbetsmiljön

Mitt i har flera gånger skrivit om de konflikter som funnits på företaget under hennes tid som vd. Bland annat har anställda slagit larm om den bristande arbetsmiljön på huvudkontoret, och talat om ”systematisk utfrysning” av anställda.

Malin Söderman förklarade friktionen med att företaget befann sig i en förändringsprocess, och att det ställde höga krav på henne och de anställda.

Oklart om konflikt med ungdomsförening ligger bakom avgången

Sedan tidig vår har också en konflikt jäst med ungdomssatsningen SWAT, som slutade med att föreningen blev tvungen att lämna sina lokaler. Mikael Jämtsved (MP) säger att han Malin Söderman inte hänvisat till konflikten i samband med sin avgång.

– Hennes bevekelsegrunder får du fråga henne om, det är inget jag ska spekulera i. Jag kan konstatera att hon begärt att avsluta sin anställning, och det har jag godkänt.

Har du fått några indikationer tidigare på att hon övervägt att sluta?
– Nej, det har jag inte tidigare fått några indikationer på.

Mitt i Järfälla söker Malin Söderman för en kommentar.