ANNONS

Järfällahus tillsätter ny VD

"Jag har varit med om sånt här förr" säger Håkan Berg om det oroliga bolaget.
"Jag har varit med om sånt här förr" säger Håkan Berg om det oroliga bolaget.
Malin Söderman avgick hastigt från sin post som VD på Järfällahus för tre veckor sedan. Nu har Håkan Berg, tidigare chef på HSB i norra Storstockholm, anställts som tillförordnad VD tills en ny chef rekryterats.
ANNONS

Tre veckor efter Malin Södermans avgång finns en ersättare, om än tillfällig, på plats. Håkan Berg har jobbat inom fastighetsbranschen i trettio år – de mesta av dem inom HSB. De senaste 14 åren har han arbetat som VD för HSB Norra Storstockholm, bara ett stenkast från kommunhuset i Jakobsbergs centrum.

”Ett tydligt definierat uppdrag”

I samband med att Håkan Berg slutar hos HSB har han startat en konsulttjänst, och det är inom ramen för den han tagit på sig uppdraget på Järfällahus. Det senaste året på Järfällahus har präglats av oro och arbetsplatskonflikter, en situation som hamnat i knät på den nye VD:n.

– Jag har ju fått ett tydligt definierat uppdrag, för det har varit problem. Nu måste vi få lugn och ro, men jag har varit tydlig och sagt att jag inte kommer berätta vad jag kommer göra förrän jag fått en ordentlig bild, säger Håkan Berg.

Hur upplever du stämningen på företaget?

– Jag upplever det som att det finns en positiv förväntan på att lösa det här tillsammans. Jag har varit med om sånt här förr, det känns bara kul att få vara med och hjälpa till.

Inga besked om ungdomssatsningen SWAT

En av de tydliga konflikterna som funnits kring företagets tidigare VD, var den med ungdomsföreningen SWAT, som Mitt i Järfälla skrivit om tidigare. Håkan Berg har ännu inte bestämt vad som kommer hända med satsningen.

– Jag har för lite bakgrund för att uttala mig. Jag kommer naturligtvis snart att få en bättre bild, men det är för tidigt för att säga något än, säger Håkan Berg.

Ambitionen från styrelsen är att tillsätta en ny VD till hösten, vilket innebär att Håkan Berg blir kvar som Järfällahus VD åtminstone fram till våren.

ANNONS
Fakta

Krisen på Järfällahus

Under nästan hela 2017 låg ledningen på Järfällahus i konflikt med ungdomsföreningen SWAT. Enligt vissa anställda gick konflikten ut över arbetsmiljön på företaget, och under hösten krävde mer än hälften av de anställda att arbetsmiljön skulle undersökas – och anklagade dåvarande VD:n Malin Söderman för bland annat ”systematisk utfrysning”. Malin Söderman slog ifrån sig anklagelserna men medgav att ”förändringsprocessen” företaget befunnit sig i kan ha bidragit till konflikter. I mitten av november avgick VD:n hastigt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.