ANNONS

Järfällapar lurade folk på pengar – döms

Paret kom över drygt 180 000 kronor.
Paret kom över drygt 180 000 kronor.
En man och en kvinna lurade folk att swisha över pengar till dem, pengar som de satte sprätt på och förde över till ett annat konto.
Nu döms de för penningtvätt.
ANNONS

Paret, en kvinna och en man i 30-årsåldern, bor i Järfälla. Under hösten 2016 lurade de tre kvinnor i Skåne att föra över pengar till sina konton.

Kvinnorna blev kontaktade via meddelandetjänsten Messenger av en användare som utgav sig för att vara en bekant till dem. De swishade över pengarna, 122 000, 32 000 respektive 29 000 kronor, i tron om att de hjälpte en bekant i nöd.

Men pengarna hamnade i händerna på Järfällaparet, som dels gjorde kortköp och tog ut en stor mängd kontanter i anslutning till överföringarna, och dels satte över pengar på ett konto i Ryssland.

Nu döms bägge för tre fall av penningtvätt, ett brott man kan dömas för om man har för avsikt att dölja att pengar som härrör från brottslig verksamhet. Kvinnan får villkorlig dom och 9 800 kronor i böter, mannen skyddstillsyn.

”Sålde bitcoins”

Paret nekar. Mannen säger att han visserligen fick ett rejält tillskott på kontot hösten 2016, men att pengarna kommit in genom en lukrativ Bitcoins-affär. Men i bevisningen mot paret fanns bland annat kontoutdrag med transaktionerna från de tre skånska kvinnorna. De ska nu få tillbaka de pengar de lurades sätta över.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.