ANNONS

Järnman återuppstod – och ringdes nästan ihjäl

Lars "Järnman" Rothman utanför sin källarlokal.
Lars "Järnman" Rothman utanför sin källarlokal.
Likt Jesus gick Järnman i graven endast för att återuppstå ett litet tag senare. Men istället för att sedan flyga till himmelen tog Lars Rothman plats i en källarlokal – vars hyresvärd inte direkt var med på noterna.
ANNONS

Många var det som grät när Järnman stängde för gott. Ännu fler var det som ringde när Mitt i kunde berätta att Järnman återuppstått.

– Det var rätt otroligt, folk ringde stup i kvarten och undrade när jag skulle ha öppet. De verkar inte ha läst mer än rubriken i artikeln för sen stod det ju tydligt att det inte blir som en vanlig butik, säger Lars Rothman.

 

Lars Rothman Järnman Hökarängen /@Wilhelm Jaresand

Järnman har återuppstått, men i ny skepnad. Foto: Wilhelm Jaresand

Ett av alla samtalen var från hans nya hyresvärd som var en gnutta upprörd. I deras kontrakt stod inget om någon butik, dessutom var inte lokalen godkänd för sådan verksamhet.

– Jag bad dem läsa hela artikeln och då lugnade de ned sig, säger han och skrattar.

Lärt sig säga nej – nästan

Hela tanken med att stänga Järnman var, förutom att det gick lite skralt rent ekonomiskt, att få mer tid till familj och vänner. Köra motorcykel, åka båt, resa.

På det stora hela har planen fungerat, hittills har Lars nämligen lyckats med det där läskiga – att säga nej.

ANNONS

– På sätt och vis säger jag nej nu eftersom det inte blir någon butik på det sättet, men så hade jag en kund som sa att de ville komma ner och titta och det kan man ju inte säga nej till.

Lars Rothman Järnman Hökarängen /@Wilhelm Jaresand

Lars Rothman har äntligen mer tid för vänner och familj. Foto: Wilhelm Jaresand

Det längsta han hade varit borta från Järnman innan var 14 dagar i Florida. Han älskade det. Nu vill hans flickvän att de ska åka motorcykel genom Europa i en månad.

– Men så länge kan jag inte sitta still, då kliar det i hela kroppen till slut. Men det har blivit mer tid till allt det där jag inte hann med förut samtidigt som jag kunnat hjälpa folk som Järnman. Det har faktiskt fungerat rätt fint.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.