ANNONS

Järnstaket föll över 76-åring

76-åringens planerade besök på Victoria tower slutade med ambulansfärd.

Vid ett bygge nära hotellet välte ett järnstaket över mannen som bröt benet.
ANNONS

Den 76-årige mannen skulle tillsammans med en bekant besöka nybyggda Victoria tower i Kista i början av december.

Den aktuella dagen var enligt polisen väldigt blåsig och när de båda männen nästan var framme fick 76-åringen ett järnstaket över sig. Resultatet blev att mannen bröt benet på två ställen och fördes med ambulans till Karolinska sjukhuset i Solna.

Det är fortfarande oklart vem som har ansvaret för järnstaketet. Flera byggföretag är involverade i byggarbetena kring hotellet och det nylagda torget, två välkända byggbolag förekommer i den polisanmälan som upprättats.

Kent Eriksen, utredningsman på Västerortspolisen, undersöker nu om någon, och i så fall vem, som kan hållas ansvarig för händelsen.

I dagsläget är det inte ens säkert att det är ett brott begåtts.

– Stockholms stad står som är markägare för platsen och det är möjligt att staden kan få stå för ersättningen till mannen. Därefter kan de i sin tur kräva ersättning från entreprenören, säger han.

Helena Berg, jurist på trafikkontoret, bekräftar att så kan bli fallet.

– Hur vi bedömer skiljer sig mycket från fall till fall. Och i vissa fall betalar vi inte pengar alls om det framkommer att varken vi eller våra entreprenörer har ansvaret för incidenten.

– Vi utgår alltid från skadeståndsrätten och dess regler och praxis.

ANNONS

Den polisanmälan som upprättats gäller vållande till kroppsskada och kan ge upp till fyra års fängelse om brottet anses vara grovt. Den 76-årige mannen klarade sig undan incidenten med benbrott, men polisen vill inte uttala sig om mannens tillstånd i dag.