ANNONS

Järva Discgolfpark blev Årets park

Årets park 2017.
Årets park 2017.
Årets park 2017.
Årets park 2017.
Årets finaste park finns på Järvafältet.
Järva Discgolfpark tog hem utmärkelsen Elmia park Inspira – Årets Park 2017.
– Det känns livsavgörande, säger Mats Löf, skaparen av parken.
ANNONS

Det är en glad och stolt Mats Löf som Mitt i får några ord med direkt efter prisutdelningen som hölls på torsdagen.

Efter att en jury valde ut de fem nominerade parkerna/kyrkogårdarna var det upp till allmänheten att rösta på sin favorit. Bland fyra andra nominerade parker, bland annat Lunds stadspark, vann Järva Discgolfpark ganska överlägset.

– Vi har många som engagerat sig i parken, säger Mats Löf, som säger att vinsten känns livsavgörande.

Discgolfparken är hotad av Stockholms stads planer på att anlägga en stor gravplats just där parken är anlagd. Mats Löf hoppas att utmärkelsen Årets Park ska få politikerna på andra tankar.

– Utnämningen borde ta död på planerna, säger han.

Ur juruns motivering: ”Årets Park 2017 är en stor aktivitetspark med böljande gräsmattor och stora höjdskillnader. Den ligger i Igelbäckens kulturreservat mellan Järvas olika stadsdelar och är en av Stockholms största parker.

Järva DiscGolfPark är en nyskapande modern aktivitetspark som finansieras helt av discgolfverksamheten. Parkens design bygger på att bevara det som fanns från början, det innebär att det är en pågående process där befintliga plantor gynnas och andra tas bort för att låta ett parkliknande landskap växa fram. Det är ingen traditionell parkanläggning utan ett modernt område där befintlig vegetation används och raffineras.

Parken bjuder på luftiga träddungar och täta naturdungar. Utöver aktiviteten discgolf passar parken även för promenader med eller utan hund, picknick, solbad och lek. Det finns även ett café och fina utsiktsplatser att besöka.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.