Min lokala hjälte

Järva får sitt utomhusbad

Visionsbild till Järvas utomhusbad vid Eggeby gård.
Foto: Stockholms stad
Visionsbild till Järvas utomhusbad vid Eggeby gård. Foto: Stockholms stad
Nästa år kan det nya utomhusbadet ta form vid Eggeby gård på Järvafältet.
– Järvaborna har längst av alla stockholmarna till något utomhusbad, så badet blir en ny social mötesplats i området, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Byggandet av ett nytt utomhusbad vid Eggeby gård på Järvafältet är en del av den rödgrönrosa majoritetens miljardinvesteringssatsning på Stockholms simhallar som de presenterar i sitt budgetförslag för nästa år. Budgeten presenteras den 12 oktober men Mitt i kan redan nu berätta om satsningen.

Totalt satsas 1,1 miljard kronor på att bygga om och rusta upp fyra simhallar: Bredängs bad- och idrottshall, Åkeshovs sim- och idrottshall, Forsgrenska badet och Vällingby sim- och idrottshall.

Järvabadet är det enda som blir helt nytt. Mitt i har tidigare berättat om planerna för badet.

– Vår ambition är att vi kan börja bygga 2017, men det förutsätter att alla detaljplaner och annat går igenom som planerat. Järva tillhör en av platserna där simkunnigheten är lägre än i andra områden, och ett utomhusbad hjälper definitivt till att öka simkunnigheten i området, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren.

Badet, som planeras att få en 25 eller 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng och ett barnplaskområde uppskattas att kosta 150 miljoner kronor att bygga.