ANNONS

Järvabadet kan stå klart till sommaren 2019

Idéskiss över Järvabadet.
Idéskiss över Järvabadet.
Till sommaren 2019 kan Järvaborna få premiärbada i Järvas första utomhusbad.
På måndag tar kommunfullmäktige beslut om badet, som beräknas kosta 310 miljoner att bygga – 80 miljoner dyrare än det först var sagt.
ANNONS

Sedan 1970-talet har frågan om ett utomhusbad på Järvafältet diskuterats. Mitt i har tidigare berättat om stadens planer på att bygga ett utomhusbad vid Eggeby gård på Järvafältet.

Nu tas de sista besluten för att kunna sätta igång med projektet. Badet ska bestå av tre bassänger, en för allmänheten, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för de minsta.

På måndag tar kommunfullmäktige i Stockholms stad ett genomförandebeslut om utomhusbadet, som beräknas kosta 310 miljoner kronor att anlägga.

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) skriver i beslutsförslaget att Järvabadet är en del av den extra idrottsmiljard som majoriteten investerat i för att öka tillgången till idrottsytor i staden.

”Det långsiktiga målen med ett nytt utomhusbad på Järvafältet är att öka simkunnigheten i området och skapa en ny social mötesplats kring Eggeby Gård”, skriver Wanngård.

Oppositionen är positiva till utomhusbadet på Järvafältet, men vill att staden tillsammans med andra aktörer ser över möjligheten att bygga ytterligare idrottsytor eller annan kommersiell verksamhet i anslutning till badet, då det bara används under den varma tiden på året.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.