ANNONS

Järvahjälpen: Låt äldre och riskgrupper bo på hotell

Järva-Kista-Husby-Akalla-Hjulsta-Rinkeby-Tensta: Järvahjälpen vill att trångbodda Järvabor ska få bo på hotell
Anders Österberg, Järvahjälpen.
Järvahjälpen, den nystartade hjälpgruppen för riskgrupper, ser isolering av äldre och riskgrupper på hotell eller kursgårdar som ett sätt att minska spridning av coronaviruset.
ANNONS

Efter nyheten i måndags att fem Järvabor har avlidit av coronavirus går den nystartade Järvahjälpen, nätgruppen som bildats för att stötta riskgrupper under coronapandemin, ut och begär att Stockholms stad hyr in sig på hotell och kursgårdar för att kunna isolera äldre och riskgrupper mot viruset.

– Det här är något man bör se till att gör redan nu att isolera de här grupperna, säger Anders Österberg i Järvahjälpen.

Kan inte jobba hemifrån

Anders Österberg säger att många inte kan arbeta hemifrån utan  måste vara på sin arbetsplats:

– Samtidigt har Järva stora problem med trångboddhet, det finns många äldre och andra riskgrupper som bor tillsammans med alla de som måste jobba, och bor tillsammans med många barn och unga som kan ha viruset utan att visa särskilt mycket symptom, säger Österberg.

stötta järva

Han ser som en del av lösningen att stoppa smittspridningen att minska trångboddheten.

”Tomma hotellrum”

– I dag står många hotellrum lediga. Staden borde gå in och hyra rum för trångbodda äldre och personer i andra riskgrupper. För många som bor i Järva går det inte att följa Folkhälsomyndighetens råd och isolera sig och inte träffas över generationsgränserna.”

Just nu riktar vi det här önskemålet till stadshuset i Stockholms stad

ANNONS

Anders Österberg, Järvahjälpen

Anders  Österberg fortsätter:

– Just nu riktar vi det här önskemålet till stadshuset i Stockholms stad och även till andra kommunalråd ute i landet, att ta kontakt med hotellkedjor och kursgårdar.

Mitt i har sökt Stockholms stad. Presstjänsten hos Moderaterna i stadshuset skriver i ett mejl att många stockholmare är engagerade i frågan om att skydda äldre och andra riskgrupper ”vilket är positivt men vi har inte möjlighet att kommentera varje enskilt förslag.”

Texten har uppdaterats

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.