Järvas unga tar ställning mot gatuvåld

Martin Mutumba är en av dem som talar vid manifestationen i Rinkeby på lördag.
Martin Mutumba är en av dem som talar vid manifestationen i Rinkeby på lördag.
Det måste bli ett slut på det dödliga gatuvåldet i Stockholm. Det är budskapet på en stor manifestation som Järvas ungdomsgårdar arrangerar i Rinkeby på lördag.

Ungdomar från bland annat Tjejforum Husby Rinkeby står bakom manifestationen som pågår klockan 15.00 till 17.00 på Rinkeby torg. De utlovar flera tal av ”grymma människor” däribland fotbollsspelaren och Järvaprofilen Martin Mutumba.

Under hösten och vintern har flera fall av dödligt våld inträffat i Järva. I januari blev en 15-åring mördad i Akalla och samtidigt blev hans 20-årige bror svårt skadad. I december blev en 19-åring knivskuren till döds i Rinkeby.

”Vi kan inte blunda för det här, vi vill inte se fler unga mista sina liv, vi vill inte delta i fler minnesstunder, vi vill få ett stopp på det här!”, skriver Tjejforum Husby Rinkeby på Facebook.

På söndag kväll ska ungdomsgårdarna i Rinkeby, Husby och Akalla dessutom ordna workshops på temat antivåld. Det blir föreläsningar, övningar och diskussioner som besökarna kan ta del av.