Min lokala hjälte

Jättekast av Daniel Ståhl – skulle gett OS-guld

På söndagen slog Spårvägens FK:s Daniel Ståhl till med hela 68.72 i diskusfinalen på SM – vilket hade lett till OS-guld i Rio.

Det hade ju varit snyggare att ta ett OS-guld. Men det är ändå klockrent, säger Daniel Ståhl, enligtAftonbladet.

I OS var han en tänkbar medaljkandidat, men missade finalen. Men nu är Daniel Ståhl tvåa i landet genom tiderna i diskus.

En av Spårvägens FK:s största profiler slog först till och vann kulfinalen under lördagens andra dag på friidrotts-SM. Under söndagen var han sedan storfavorit i sin huvudgren diskus – och gjorde ingen besviken.

I finalen drog han till med personligt rekord med nästan två meter, när han i sista omgången nådde hela 68,72.

– Jag tänkte att nu ska jag bara vräka på i utkastet, hundra procent. Och så gjorde jag det, säger Daniel Ståhl till TT.

Med kastet är han tvåa genom tiderna i Sverige.

– Det var bra stämning, bra atmosfär i dag. Alla polarna från ”Jakan” och Viksjö var här, hela Team Gruvan, Spårvägen, familj och vänner och alla möjliga. Så det var riktigt kul. Det var bra stöd i dag, och skönt väder. Jag vräkte på och tog i, säger han till friidrott.se.

Hammarbys Michel Tornéus tog sitt tionde längdguld utomhus och sitt tjugonde SM-guld totalt efter att ha vunnit tresteget med personliga rekordet 16,10.

Huddinge AIS Tom Kling-Baptiste tog sitt andra guld för helgen, sedan han vunnit finalen på 200 meter före Hässelby SK:s Johan Wissman. En av de gladare på Sollentunavallen på söndagen var Hässelbys Gladys Bamane, som tog hem ett efterlängtat guld på 200 meter på 24,19.

– Tanken var att jag skulle ta det lugnt i kurvan och sen bara hålla ut på upploppet. Men jag visste ingenting hur vi låg till på slutet. Jag fattar inte att jag klarade det här, det var helt otroligt, helt sjukt, säger hon enligt friidrott.se.

– Jag är så tacksam för all hjälp jag fått av alla runtomkring mig. Jag har kämpat för det här guldet så många år och nu fattar jag inte att jag är här, så himla roligt!

Spårvägens FK:s Erica Jarder tog silver på i längdhoppsfinalen, med 6,36. Vann längdfinalen gjorde Khaddi Sagnia (Ullevi FK) på 6,69.

IFK Lidingös Anna Silvander gjorde årsbästa med 2:02.57 i damernas 800-metersfinal, när hon tog silvret bakom vinnaren Lovisa Lindh (Ullevi FK).

Läs mer om alla SM-resultaten här (extern länk).

https://www.instagram.com/p/BJp9vwQBQYl/?taken-by=stahlhoff&hl=sv