Jättepub flyttar in i Åhléns gamla lokaler

Gastropuben Pitcher's ska ligga vid Skärholmstorget i SKHLM, och öppnas i december 2018.
Gastropuben Pitcher's ska ligga vid Skärholmstorget i SKHLM, och öppnas i december 2018.
Restaurang, bowlingbanor, spelhall och plats för tre- och femkamper. I december öppnar gastropubkedjan Pitcher's ett nöjescenter i Skärholmen centrum.

I mars 2017 lade Åhléns ner sin butik i SKHLM. Det är ett tecken i tiden att en pubkedja snart flyttar in i lokalerna. Centrumägaren Grosvenor Europe jobbar hårt på att profilera SKHLM som ett ställe värt att besöka för den som vill roa sig och äta god mat. Pitcher’s är en viktig del i den satsningen, och kallas för ett ”flaggskepp”.

På sommaren får puben en uteservering på Skärholmstorget. Inomhus blir det två våningar, på totalt 2 600 kvadratmeter. Det blir något av ett nöjespalats, öppet både på dagar och kvällar och med ett utbud som ska locka olika åldrar.

Två andra avtal har också nyligen tecknats, med Mr Espresso och restaurangen Al Omdah, som serverar nordafrikansk mat.

Grosvenor Europes plan är att öka restaurangutbudet i Skärholmen centrum från 5 till 10 procent av det totala utbudet. Strategin beror på den hårda konkurrensen från Kungens kurva när det gäller varuutbudet och på att allt fler handlar sina varor på nätet. Underhållning, aktiviteter, mat och dryck ska få människor att komma till SKHLM i stället för att handla hemma vid datorn – en plan man delar med många andra centrumägare i landet.