Af: ”Jättesorgligt att kontoret i Täby försvinner”

Antalet sommarjobb i Haninge är de flesta på sex år.
Arbetsförmedlingens i Täby kommer att stänga senast vid årsskiftet (arkivbild).
Arbetssökande i både Österåker och Vaxholm berörs när Arbetsförmedlingens kontor i Täby stänger. Nu kommenterar ansvariga för kontoret beskedet.

När kontoret i Täby väl har stängt berörs inte bara kommunens arbetssökande. Till Täby kommer även sökande från bland annat Vaxholm och Österåker. Men i framtiden är det tänkt att merparten av de som fått stöd i Täby ska få hjälp med sitt arbetssökande via internet.

– I första hand så kommer våra kunder att använda våra digitala lösningar. Behöver man träffa oss fysiskt så kommer vi både att samarbeta med kommunerna och även erbjuda möten hos de kontor i norrort som är fortsatt öppna, säger Ulrika Bel Mekki, biträdande enhetschef, Arbetsförmedlingen Roslagen.

Hur är stämningen hos er i dag?

– Det är klart att ett sånt här besked påverkar medarbetarna. Jag tycker ändå att de tagit det lugnt och bra – de stöttar varandra.

Vad har du själv för tankar?

– Det är jättesorgligt att vi lägger ner kontoret i Täby, som är ett jättefint kontor. Samtidigt går det inte att ha alla kontor öppna utifrån de förutsättningar som vi har nu. Det viktiga är ändå att vi kan möta våra kunder på andra sätt, säger Ulrika Bel Mekki.

– Kontoret i Täby har vi tillgång till fram till årsskiftet, kontraktet på lokalen upphör sista december.

Betyder det att Arbetsförmedlingen i Täby kommer att ha öppet för sökande tills dess?

– Det finns det inget beslut taget om detta ännu, det måste vi få titta närmare på.