ANNONS

Jättevaruhuset Eataly öppnar i Stockholm

Eataly i Milano
Eataly i Milano
Italienska mattemplet Eataly öppnar i Stockholm nästa höst. För de som älskar italiensk mat är det att jämföra med att Applestore öppnar i stan.
ANNONS

Eataly är en kedja av stora saluhalls-liknande varuhus med både restauranger, matvaror, böcker och husgeråd. Taverna Brillo sägs vara inspirerat Eataly. Nu öppnar originalet bara 300 meter bort. Den 3000 kvadratmeter stora varuhuset öppnar på Biblioteksgatan 5, där Urban Outfitters finns i dag, alltså Röda Kvarns gamla lokaler.

– Vi vill ge det bästa av Italien, säger Pelle Lydmar, VD och delägare, Eataly Sverige, som tidigare har startat och drivit bland annat Hotell Lydmar och Restaurang Strandvägen 1.

Slow food

Eataly startades av den italienske miljardären Oscar Farinetti, med den förmögenhet han hade gjort sig på den italienska motsvarigheten till Elgiganten. Det första varuhuset öppnades i Torino, Slow food-rörelsens hemstad och kedjan var till en början tätt sammanknuten med den rörelsen. Man lyfte fram småskaliga, lokala producenter. I dag finns Eataly i en lång rad storstäder i Europa, USA, Sydamerika och Asien.

I Italien anser en del slowfood-förespråkare i dag att Eataly har blivit för kommersiellt.


LÄS MER: Svalt mottagande för Eataly bland Stockholms italienare

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.