Jättevillan är din – för 20 miljoner

Ett nytt prisrekord är på gång i Huddinge. En villa med en över 8 000 kvadratmeter stor sjötomt är till salu.

Prislappen? 20 miljoner kronor.

Bostadspriserna har rusat iväg i Huddinge. Idag får du i snitt betala över 20 procent mer per kvadratmeter än för bara ett år sedan.

Samtidigt är en ny rekordvilla till salu i Huddinge. I april skrev Lokaltidningen Mitt i om Hollywoodvillan i Vårby som hade utropspriset 17 miljoner och var den dyraste någonsin i kommunen.

Nu är en jättevilla på 28 rum och kök och en enorm sjötomt i Sjötorp till salu för 19 950 000 kronor.

– Det finns inte många villor i Sverige i den här storleken, nästan 800 kvadratmeter bo-yta och över 8 000 kvadratmeter stor tomt vid Flemingsbergs-viken. Med tanke på det är priset egentligen inte speciellt högt. En sjötomt som den här är inte lätt att hitta, säger mäklaren Per Lindblad på Fastighetsmäklarna.

Huset byggdes redan 1902 men har genomgått flera förändringar, till exempel ny fasad och bergvärme.

– Det går att göra mycket med både huset och tomten. Det är många byggare som har varit och tittat på villan som vill göra om den till lägenheter. Det finns redan hiss i huset, vilket skulle underlätta för det, säger Per Lindblad.

Men troligast är enligt mäklaren att villan säljs till en stor familj som vill skapa ett generationsboende, där man kan dela av huset i olika våningar.

– Vi satsar på att sälja innan sommaren är över och jag tror att vi kommer att få det pris som vi begär, säger Per Lindblad.