Elise tar jazzfestivalen till Skärholmen

Elise Einarsdotter.
Elise Einarsdotter.
Imorgon startar Stockholm Jazz Festival. Men du behöver inte dra till innerstan för att jazza. Både lördag och söndag är det konsert i Skärholmens kyrka.
Först ut är Elise Einarsdotter.

På lördag klockan 12 sätter sig Elise Einarsdotter vid pianot i Skärholmens kyrka. Där ger hon en ”lyrisk och svängig” konsert med både egna och andras jazzlåtar.

Det är andra gången hon är här. Vid förra årets jazzfestival kom hon till Skärholmens kyrka för första gången, och fick alltså mersmak. Nu ska hon ge konserten ”Tread Softly”.

– Jag älskar att spela piano, det är en del av mitt system och mitt sätt att kommunicera, berättade Västertorpsbon Elise Einarsdotter för Mitt i inför förra årets konsert.

Någon nybörjare är Elise Einarsdotter knappast. Hon började spela piano redan när hon var sex år och har gjort internationell karriär. Hon har stått på scener såväl runt om i Europa som i Indien, Sydafrika och Addis Abeba men verkar också på hemmaplan, bland annat i Uppenbarelsekyrkan i Midsommarkransen

Vid lördagens konsert ackompanjerar kyrkomusikern Gullevi Svensson med sång.

hacke björksten

Hacke Björksten. Foto: Pressfoto

Och det blir mer jazz i kyrkan. På söndag klockan 18 ges konserten Jazz i Skärholmen, med ”medryckande swing med fantasifulla inslag”. Spelar gör tre äkta jazzveteraner: saxofonisten Hacke Björksten, kontrabasisten Hans Backenroth och pianisten Ulf Johansson Werre. Gullevi Svensson och Skärholmens gospelkör ackompanjerar.

Stockholm Jazz Festival pågår den 6 till 15 oktober på scener runt om i staden.