Välj ditt område
Jazzfest skänker intäkter till Alvik baskets arbete med integration
Jazzfest skänker intäkter till Alvik baskets arbete med integration.

Jazzfest stödjer Alviks integrationsprojekt

Nöje / Nyheter / Sport Vad har basket och Jazz gemensamt?
Inte så mycket kanske, men snart anordnar Stockholm-Västerleds Rotaryklubb en jazzfest i Stockholm, och skänker hela överskottet till Alvik baskets arbete med integration.

I slutet av januari ordnar Stockholm Västerleds Rotaryklubb en traditionsenlig Jazzfest på Nalen i Stockholm. Överskottet från hela evenemanget går enligt traditionen till en förening som på något vis arbetar med integration. I år föll valet på Alvik basket, som sedan ett par år bland annat erbjuder läxhjälp för ensamkommande flyktingbarn.

– Basket är en sport som finns i hela världen, och en del av de ensamstående barn som kommer hit har en relation till sporten och får in en fot i samhället den vägen. Alvik gör ett bra arbete med olika integrationsprojekt, så vi tyckte att det var en bra idé att skänka överskottet till dem den här gången, säger Björn Kumlien på Stockholm-Västerleds Rotaryklubb.

Under de 15 år som jazzfesten arrangerats har ungefär 1 miljon kronor delats ut till föreningar runt om i Stockholm. Störst mottagare har Fryshuset varit, bland annat för sitt arbete med projektet Lugna gatan. Men i år är det alltså Alvik baskets tur.

– Vi är självklart jättetacksamma. Vi jobbar ständigt med att erbjuda träningsplatser till ensamkommande flyktingbarn och erbjuder även läxhjälp på två boenden en gång i veckan. Ett arbete som är resurskrävande, så all hjälp tas emot med glädje, säger Rikard Aspergren, ansvarig för integrationsprojekten i Alvik baskets förening.

Jazzfesten, där sex band och 90 musiker uppträder, äger rum på Nalen den 30 januari och är öppen för allmänheten.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Klart: SL fördubblar biljettkontrollerna

Bostad

Årstafältet får kvarter helt i trä

Nyheter

Kaffets väg till koppen går via Näsby Park

Debaser Medis
Nöje

Debaser stämmer staden: ”Planlöst agerande”

Nyheter

50 supersportbilar invaderar Stockholm

Nyheter

Skottlossning i Väsby – en gripen