Jazzfest skänker intäkter till Alvik baskets arbete med integration
Jazzfest skänker intäkter till Alvik baskets arbete med integration.

Jazzfest stödjer Alviks integrationsprojekt

Nöje / Nyheter / Sport 

Vad har basket och Jazz gemensamt?
Inte så mycket kanske, men snart anordnar Stockholm-Västerleds Rotaryklubb en jazzfest i Stockholm, och skänker hela överskottet till Alvik baskets arbete med integration.

I slutet av januari ordnar Stockholm Västerleds Rotaryklubb en traditionsenlig Jazzfest på Nalen i Stockholm. Överskottet från hela evenemanget går enligt traditionen till en förening som på något vis arbetar med integration. I år föll valet på Alvik basket, som sedan ett par år bland annat erbjuder läxhjälp för ensamkommande flyktingbarn.

– Basket är en sport som finns i hela världen, och en del av de ensamstående barn som kommer hit har en relation till sporten och får in en fot i samhället den vägen. Alvik gör ett bra arbete med olika integrationsprojekt, så vi tyckte att det var en bra idé att skänka överskottet till dem den här gången, säger Björn Kumlien på Stockholm-Västerleds Rotaryklubb.

Under de 15 år som jazzfesten arrangerats har ungefär 1 miljon kronor delats ut till föreningar runt om i Stockholm. Störst mottagare har Fryshuset varit, bland annat för sitt arbete med projektet Lugna gatan. Men i år är det alltså Alvik baskets tur.

– Vi är självklart jättetacksamma. Vi jobbar ständigt med att erbjuda träningsplatser till ensamkommande flyktingbarn och erbjuder även läxhjälp på två boenden en gång i veckan. Ett arbete som är resurskrävande, så all hjälp tas emot med glädje, säger Rikard Aspergren, ansvarig för integrationsprojekten i Alvik baskets förening.

Jazzfesten, där sex band och 90 musiker uppträder, äger rum på Nalen den 30 januari och är öppen för allmänheten.

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus