ANNONS

Jazzfestivalen kommer till Skärholmen

sångerskan och kyrkomusikern Gullevi Svensson och pianisten, bandledaren och kompositören Elise Einarsdotter . Stockholm jazzfestvial skärholmens kyrka
Sångerskan Gullevi Svensson och pianisten och kompositören Elise Einarsdotter uppträder i Skärholmens kyrka nästa söndag.
På fredag startar Stockholm Jazzfestival. Då uppträder såväl internationella som lokala musiker på scener runt om i Stockholm. Denna och nästa helg gästar festivalen Skärholmen.
– Jazz är en hel värld, man spelar för att man älska musiken inte för att tjäna pengar, säger sångerskan Gullevi Svensson
ANNONS

Stockholm Jazzfestival intar Skärholmens kyrka under två helger i oktober. Nu på söndag, den 13 oktober, bjuds det på swing med  gruppen Top Three som består av Hacke Björksten, saxofon, Hans Backenroth, bas, Ulf Johansson Werre, piano. Samt sång av Gullevi Svensson och Skärholmens gospelkör under ledning av Daniel Kurba.

Konserten, som är ett samarbete mellan kyrkan och Stockholm Jazz Festival, börjar klockan 18 och är gratis.

Gullevi Svensson Skärholmens kyrka

Gullevi Svensson i Skärholmens kyrka. Arkivbild. Foto: Anna Z Ek

Gullevi Svensson är kyrkomusiker och körledare i Skärholmens församling, hon älskar också jazz och i år är det det femte året som församlingen deltar i Stockholm Jazzfestival.

–  Jag upptäckte jazzen som vuxen och den har blivit den genre jag tycker mest om. Den är improvisatoriskt så det finns hur mycket nytt som helst att upptäcka. Och det går inte att spela tillsammans utan att ha kommunikation för man skapar i stunden, säger hon.

Stockholm jazzfestival pianisten, bandledaren och kompositören Elise Einarsdotter kommer till skärholmens kyrka oktober 2019

Pianisten, bandledaren och kompositören Elise Einarsdotter. Foto: Isabelle Minou

Söndag den 20 oktober uppträder pianisten, bandledaren och kompositören Elise Einarsdotter tillsammans med  sångerskan och kyrkomusikern Gullevi Svensson i konserten Time is the healer. Konserten börjar klockan 16 och är gratis.

ANNONS

På Stockholm Jazzfestival uppträder även artister som Art Ensemble of Chicago, Magnus Carlsson and the Moon Ray Quintet, Viktoria Tolstoy och Sarah McKenzie.

Hela programmet hittar du här