ANNONS

Jazzklubben gav sig inte – nu hittar allt fler hit

Maggans Hot Six svänger loss på jazzklubben Trappan i Vällingby.
Maggans Hot Six svänger loss på jazzklubben Trappan i Vällingby.
Det såg dystert ut i våras när den lilla jazzklubben Trappan i Vällingby bestals på sin kassa. Men goda krafter ställde upp, klubben överlevde och nu levererar den sin tradjazz inför allt större publik.
– Varje konsert är välbesökt. Det är väldigt roligt, säger Anita Bengtsson, aktiv i föreningen.
ANNONS

Efter den fräcka stölden i april, då en man slet åt sig kassalådan och försvann med entrépengarna från den kvällens konsert, hade klubben det tufft. Men vändningen skulle komma. Nyheten om stölden spred sig i musikerkretsar och många ville hjälpa till.

I september skrev Mitt i västerort om en stödkonsert för klubben där orkestern Bas Klas and His Ten Doctors of Syncopation från Uppsala ställde upp gratis för att hjälpa klubben.

Arne Andersson och Anita Bengtsson är glada över publiktillströmningen. Foto: Anders Göransson

– Det var väldigt bra att ni skrev, det kom massor av folk. Vi fick tillbaka allt vi blivit av med, förutom omkostnaderna vid konserten, säger Anita.

– Och efter det har det kommit mycket folk på varje konsert. Det är jättekul.

I tisdags höll klubben årets sista konsert, och åter hade en stor skara jazzdiggare slutit upp, denna gång för att se och lyssna till Maggans Hot Six med medlemmar från Östersund, Simrishamn och Stockholm. Många av besökarna hälsar på varandra och pratar – det är många stadiga gäster, men även nya musikälskare har upptäckt klubben.

Affisch inför konserten med svängiga Maggans Hot Six. Foto: Anders Göransson

Publiksnittet i höst har legat kring 75 gäster per konsert, vilket är 10-15 högre än i fjol, säger Arne Andersson, som sitter i jazzklubben styrelse.

ANNONS

– Jazzintresset finns här, även om medelåldern är rätt hög. Många av dem som kommer hit brukade gå på Nalen och dansa när de var unga. Nu kan de lyssna på jazz på hemmaplan istället, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.