Jennie gör succé på Instagram – ritar ordvitsar på datorn

Teckningarna lägger Jennie Danehav upp på sin Instagram, där hon i dag har över 5500 följare.
Teckningarna lägger Jennie Danehav upp på sin Instagram, där hon i dag har över 5500 följare.
Trebarnsmamman Jennie Danehav, 34, från Hammarbyhöjden tecknar ordvitsar i Paint.
Trebarnsmamman Jennie Danehav, 34, från Hammarbyhöjden tecknar ordvitsar i Paint.
I det gamla redigeringsprogrammet Paint skapar Hammarbyhöjdenbon Jennie Danehav sin ordvitskonst.

Något som har gjort succé på Instagram.

När Jennie Danehav, 34 år hör ord ser hon bilder framför sig. Ett smörgåsrån, blir ett rån utfört av en smörgås. Nu har hon i tio år ritat bilder av sina ordvitsar i Windows grafiska program Paint. Programmet är klumpigt och det finns få finesser, något som Jennie gillar.

– Det har blivit som min stil. Jag skulle aldrig rita en sjö och en skog för att det var vackert. Det är lite roligt att det är dåligt, säger hon.

Nu har hon tagit sin konst och blivit en succé på Instagram. Anledningen till att hon startade Instagramkontot @jempieteckningar var för att kunna samla sina bilder på ett ställe.

– Det är en ganska larvig hobby, men många nära och kära har sagt att jag borde lägga upp dem någonstans, säger hon.

Mama-bloggaren Knivlisa plockade upp hennes konto och bloggade om det och efter det exploderade hennes följarantal. Då hade hon ett hundratal följare, i dag har hon över fem tusen.

– Sedan skrev Expressens Omtalat om det och efter det fullkomligt rasade det in följare. Jag kan inte ta in all fin respons jag får av folk för att jag ritar knäppa bilder, säger hon.

I dag driver Jennie en webbshop där hon säljer vissa av sina teckningar.

– Jag hade aldrig tänkt att det skulle bli något av mina teckningar så jag vet inte hur framtiden kommer att bli. Jag håller på så länge det känns roligt, säger Jennie Danehav.