Jennifer tvingades till armhävningar på jobbet

Jennifer Mellgren fick nog av kulturen på XXL.
Jennifer Mellgren har fått massiv respons efter att hon larmat om kulturen på sportkedjan.
Fysiska bestraffningar inför kollegorna gjorde att Jennifer Mellgren sa upp sig från sportkedjan XXL i Bromma. Hennes inlägg på Facebook om arbetsplatsen har fått tusentals att berätta om egna upplevelser.
– Det sa bara boom, säger hon.

”I helgen jobbar jag mina sista pass på XXL i Bromma. Det blev en kort karriär eftersom man tillämpar bestraffningar i form av armhävningar som skall utföras inför kollegorna, om man exempelvis kommer försent eller råkar säga ”kund” istället för ”gäst”.

Jennifer Mellgren.

Jennifer Mellgren.

Så inleder Jennifer Mellgren, 36, sitt inlägg på Facebook efter att ha sagt upp sig från sport-och vildmarksvaruhuset i Bromma blocks. När Lokaltidningen Mitt i Bromma ringer upp henne har hon precis slutat för dagen på sitt nya jobb – där hon stortrivs. Annat var det på sportkedjan.

– Jag jobbade på XXL i nio dagar. Jag bestämde mig redan efter tre dagar att det här håller inte för mig, säger hon. 

Jennifer Mellgren sa upp sig från XXL i Bromma.

Armhävningar en del av kulturen

XXL i Bromma.

Jennifer Mellgren berättar om en händelse på där hon kommit cirka tre minuter försent till ett morgonmöte. Då tvingades hon att göra armhävningar som bestraffning – inför sina kollegor. När hon vägrade blev hon skickad till chefen där hon fick höra att armhävningarna tillhörde ”kulturen på företaget”. Hon reagerar starkt när hon tänker på situationen.

– Tävling hör hemma i tävlingsarenorna. Inte i ett företag där man ska ta hand om varandra, säger hon.  

Det var det värsta jag har hört…

Hennes inlägg på Facebook har på kort tid delats över 10 000 gånger och fått tusentals upprörda kommentarer. ”Det var det värsta jag har hört…är några av dem.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli så här stort. Jag har fått en massa meddelanden på Facebook där folk berättar om vad de själva varit med om kopplat till XXL, säger Jennifer Mellgren. 

XXL:s vd svarar på kritiken

Till aftonbladet säger XXL: s vd Per Sigvardsson att de fysiska bestraffningarna ska upphöra genast.

– Det är olagligt och ska upphöra omgående.

Per Sigvardsson anser dock inte att företagsklimatet på XXL är osunt, utan beskriver det som öppet och hjälpsamt.

– Det är en öppen och stark kultur men hjälpsam, öppen och framåt. Vi har en stark tävlingsanda och det är många unga människor som jobbar hos oss. Jag har precis startat på XXL och bara varit vd i två veckor. Men jag upplever inte att vi har en osund kultur, säger han till tidningen.