ANNONS

Jenny vände krisen till succé – med munskydd

Fröken Söts egna munskydd, Södermalm, Jenny Ohlsson.
Här visar ägaren Jenny Ohlsson upp de nya munskydden utanför butiken. De säljs både i butik och online.
Butiken Fröken Söt på Götgatan har drabbats hårt av coronapandemin. Men efter några tuffa veckor har ägaren Jenny Ohlsson framgångsrikt börjat sälja färgglada munskydd.
– Uppsvinget har gett mig hopp och energi igen, säger hon.
ANNONS

Hennes färgfyllda, mönstrade munskydd säljs både i butiken och på sociala medier. De är gjorda i dubbelt bomullstyg med en ficka emellan för att kunna stoppa in eventuellt filter. De går att tvätta och använda flera gånger.

De färgglada tygerna har Jenny själv köpt i Thailand, där användandet av munskydd är vanligt även i normala förhållanden. Nu har Jenny fört den färgsprakande munskyddstrenden till Sverige.

– Det är kul att se att svenskarna inte bara vill ha de vanliga vita munskydden, utan vill sätta färg på vardagen, säger hon.

Jenny driver Fröken Söt: ”Det känns som ett totalt mörker”

Säljs i hela landet

Munskydden är inte medicinskt testade och Jenny ser dem mer som en accessoar. Oavsett användningsområde har försäljningen resulterat i ett ljus i mörkret.

– Sociala medier har gjort det möjligt att sälja munskydden i hela landet och även till stockholmare som inte vill gå ut i onödan, säger hon.

Jenny Ohlsson på Fröken söt på Södermalm har börjat sälja munskydd

Jenny Ohlsson på Fröken söt på Södermalm har börjat sälja munskydd.

Tidigare år har sommaren varit högsäsong för Fröken Söt och Jenny har sålt klänningar på löpande band. Nu saknas en stor del av besökarna och inte minst turisterna. Men munskydden är det som räddar ekonomin. Under några veckor har leveransen på 250 munskydd sålt slut och den nya leveransen på 500 stycken har precis kommit till butiken.

ANNONS

– Jag tar det dag för dag, säger Jenny Ohlsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.