ANNONS

Jenny överlevde smitningsolyckan

Två bilar hade stannat vid övergångstället när Jenny Persson, 78, började gå över vägen. Då körde en manlig bilist om de två väntande bilarna – och träffade Jenny. Sedan smet han.

– Det var för jävligt rent ut sagt.
ANNONS

Det var mörkt ute när Jenny Persson skulle gå till vårdcentralen för att gympa på måndagskvällen förra veckan. Hon tog på sig reflexen när hon gick från sitt hem i Lugnet. När hon skulle korsa Gamla Skärgårdsvägen kom ingen bil från vänster.

En kvinnlig bilist som kom från höger och skulle ut på Gustavsbergsvägen stannade för Jenny, som vinkade tacksamt och började gå över vägen. Hon hade nästan hunnit över till andra sidan när en manlig bilist körde om bilarna som stannat.

– Först körde han över min vänsterfot och sedan fick jag backspegeln rakt i bröstet, det var en riktig smäll. Men han bromsade inte –han gasade i stället och körde iväg som en raket.

Jenny Persson lyckades hålla sig på benen och gick över vägen. Då kom den kvinnliga bilisten och ett annat vittne fram.

– De undrade om jag behövde ambulans, men jag avböjde. Jag var helt chockad, jag var så darrig på rösten att jag nästan inte kunde prata. Jag tycker att jag fortfarande darrar på rösten.

Polisen kom och tog upp en anmälan om smitning och vållande till kroppsskada innan hon kunde gå hem hem. Senare skjutsade Jennys son henne till Södersjukhuset.

– Jag har troligtvis fått en spricka i revbenet, men det får läka av sig självt, berättar Jenny, som också har ont i ryggen efter olyckan.

Hennes ömma fot klarade sig från svårare skador, troligtvis eftersom det var sidan av däcket som träffade foten.

– Hade jag tagit ett steg till hade han träffat mig med fronten. Det var väl någon ängel som såg till att det inte blev så.

ANNONS

Polisen har inte inlett någon förundersökning eftersom det inte finns någon misstänkt. Men bilen ska ha varit stor och vit, troligtvis en Volvo.

Det här är inte den enda smitningen på Värmdö i år. Hittills har 47 smitningar polisanmälts, vilket är en stor ökning jämfört med förra året. Generellt handlar ungefär nio av tio anmälningar om skador som uppkommit på en parkeringsplats, till exempel genom att någon drämmer bildörren i bilen intill.

Men flera anmälningar handlar om allvarligare trafik-olyckor, som den som Jenny Persson var med om.

– Jag är glad att jag får fira jul med barn och barnbarn och att jag inte ligger lemlästad – eller till och med död, säger hon.

Jenny Persson hade änglavakt när hon blev påkörd på övergångsstället av en smitare.

Först körde han över vänsterfoten och sedan fick jag backspegeln rakt i bröstet, det var en riktig smäll.Jenny Persson

Fakta

Fler smitningar

De senaste åren har antalet polisanmälningar om smitningar varit runt 30 stycken per år. Men under 2013 har hittills 47 smitningar anmälts till polisen.

Källa: Polisen

ANNONS