ANNONS

Jilmstad (M): ”Fokus på trygghet och jobb”

Lars Jilmstad (M), Farsta. Ordöfrande i stadsdelsnämnden efter valet hösten 2018
Lars Jilmstad (M), ordförande i Farsta stadsdelsnämnd.
I kväll, torsdag, klubbar stadsdelsnämnden verksamhetsplanen för 2019. Enligt ordföranden Lars Jilmstad (M) kommer den grönblå majoriteten främst att verka för ökad trygghet och fler jobb i stadsdelen.
ANNONS

Enligt nämndens ordförande Lars Jilmstad (M) ligger fokus det kommande året på jobb, företagsamhet – och trygghet.

– De flesta som bor här tycker att Farsta generellt sett är en trygg och bra stadsdel. Men många kvinnor och inte minst flickor säger att det finns vägar och områden där de inte vågar vistas kvällstid. Så får det inte vara och det måste vi ta på största allvar.

Stadsdelsförvaltningen ska göra trygghetsinventeringar och se efter vilka platser som upplevs som otrygga. Åtgärder som tryggare gångvägar, genom att förstärka belysningen eller sätta upp övervakningskameror, kan bli aktuella.

En annan trygghetsfråga som diskuteras är fler ordningsvakter, men det är ännu för tidigt att säga ett antal eller i vilka områden i stadsdelen det kan bli aktuellt.

”Fler jobb i stadsdelen”

När det gäller jobb och företagande vill Jilmstad se att fler väljer att arbeta i Farsta.

– Vi vill ställa upp ett mål för antalet nya arbetsplatser. Nu jobbar många som bor i Farsta i andra områden. Det vore bättre om fanns fler jobb i stadsdelen, säger Lars Jilmstad.

Tre nya råd

Nämnden kommer även besluta om att inrätta tre råd, varav ett är ett företagsråd där politiker från varje parti i stadsdelen regelbundet kommer att träffa företagare och lyssna på deras behov och uppfattningar om företagsklimatet i Farsta.

Det andra är ett demokrati- och integrationsråd, vars syfte är att utveckla kommunikationen mellan politiker och invånare, men även att engagera föreningslivet kring dessa frågor på ett bättre sätt.

Det tredje är ett miljöråd som bland annat ska verka för mindre nedskräpning och förbättrade miljöåtgärder för sjöarna i stadsdelen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.