Jimmi Eriksson årets kock

Jimmi Eriksson, 28, från Kungsängen har utsetts till Årets kock.
Jimmi Eriksson, 28, från Kungsängen har utsetts till Årets kock.

Jimmi Eriksson, 28, från Kungsängen blev årets kock.

Finalen av Årets kock hölls i Globen Annexet under torsdagen. Kockarna började laga redan tidigt på morgonen. Vid 12.00 ställdes den första tävlingsrätten fram för juryn att bedöma. Den sista klockan 14.20.

Jimmi Eriksson, som är kock på Lilla Ego i Stockholm, var märkbart tagen när han tog emot priset från Prins Carl-Philip.

– Den här adrenalinpushen just nu är helt overklig. Det är magiskt, sa han.

Hans råd till andra kockar som vill lyckas:

– Ha roligt och ta det lugnt. Njut av att laga god mat.

Jimmi Eriksson gick på hotell- och restaurangprogrammet på Upplands-Brogymnasiet. Matlagningsintresset har han fått från familjen i Kungsängen.

Har du några favoritkrogar i Kungsängen?

– Nja. Om jag ska vara ärlig så blev det mest pizza och öl när jag bodde hemma, sa han till Mitt i Upplands-Bro när tidningen pratade med honom i höstas.

Arrangörerna av tävlingen har fått kritik för bristen på kvinnor. Samtliga tävlande i finalen var män. Juryn bestod av 23 män och 6 kvinnor.

Det blev helstockholmskt på prispallen. Både guld, silver och brons gick till kockar från Stockholmskrogar.

Guld: Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm

Silver: Johan Backeus, Aveqia, Stockholm

Brons: David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm