Joel är Vallentuna trogen

Joel Adolphson spelar Herman i "Småstaden". (Bild: Joel Adolphson/TV4 Press)
Joel Adolphson spelar Herman i "Småstaden". (Bild: Joel Adolphson/TV4 Press)
x
I Larstad finns Sveriges yngste kommunalråd som ska rädda staden från förfall.
IJustWantToBeCool gör succé på Youtube och är dessutom aktuella i tv-serien ”Småstaden” på TV4. Men framgångarna till trots har Joel Adolphsson inga planer på att lämna sitt Vallentuna. – Till city flyttar jag inte, säger han.

Det är ingen nyhet att det har gått bra för de  tre killarna från Lindholmen. De där som gillade att framträda på roliga timmen på Gustav Vasa skola och vars främst intresse var att göra korta filmer av humoristiska sketcher.

– Jag var med i fotbollslaget MOIF men slutade så snart jag förstod att man inte var tvungen, säger Joel Adolphson med ett skratt.

Det brukar ju sägas att ungdomens år kan vara hårda. Antingen gillar man idrott eller så är man en nörd. Men för Joel var det lugnt att hoppa fotbollen. Barndomens minnen är ljusa.

– Nu för tiden byggs det ju lite i Lindholmen men då var det mest skog, någon åker. Men det var grymt, rena rama Bullerbyn. Där fanns kanske inte så mycket att göra egentligen, men vi var så många barn som hängde. Cyklade omkring på sommarkvällarna, eller träffades hos någon och kollade på skräckfilm.

Sedan dess har en hel del hänt för Joel och bröderna Victor och Emil Beer. De senaste åren har de slagit stort på Youtube och nu är de aktuella i en stor produktion på söndagskvällarna på TV4. ”Småstaden” utspelar sig i just en småstad någonstans i Sverige där dramat tar fart efter att kommunledningen visat sig vara korrupt. Av en slump blir plötsligt seriens unge huvudperson kommunalråd.

–Det här med att göra tv är ju grymt. Sjukt vilka resurser man har. Plötsligt kan man ha scener med 50-60 statister, stuntmän som brinner eller 50 pers som spyr på en och samma gång. Och riktigt bra skådisar.

Får du nypa dig i armen ibland?

– När vi fick med Per Andersson, då fick jag faktiskt nypa mig i armen. Det var så stort för mig. Men annars går jag inte omkring med någon ”nyp-mig-i-armen- känsla.” Grejen är att vi länge har arbetat väldigt hårt för det här. Vi startade ett produktionsbolag och har alltid haft mål att arbeta mot. Jobbar man hårt så går det bra till slut.

Ja, en egen tv-serie är inte illa. Men vissa recensioner har varit svala?

– Jag kan i och för sig tycka att det känns lite orättvist att de recenserar utan att ha sett fler avsnitt. Men samtidigt känner jag att det viktiga är att vi gillar det vi gör, och att våra fans för det. Det är så coolt att vi får göra en tv-produktion för kidsen, det görs ju nästan aldrig längre. Tv är liksom för gamlingar. Och jag lovar, de allra bästa avsnitten har ännu inte gått.

Med framgångarna kommer uppmärksamhet. Något som innebär att grabbarna knappt kan gå utanför dörren utan att bli igenkända.

– Det är kul och de flesta är jättejusta. Vi får även blommor och choklad och jättefina brev om att folk älskar det vi gör eller att vi har förändrat deras liv. Visst, det kan finnas dagar då man är sjuk, hängig eller har varit med om något tungt. Det är klart att jag då kanske tvekar att gå ut och köpa mjölk, men samtidigt kan jag inte klaga med tanke på vad vissa offentliga personer kan få utstå.  Vi är tre heterosexuella killar som skojar på vår egen bekostnad. Vi är väldigt förskonade jämfört med många andra.

Övriga medlemmar i IJustWantToBeCool har flyttat mot stan för att komma närmare jobbet, men Joel är Vallentuna trogen. ”Jättemysigt här” är hans omdöme. Han bor med sin sambo i en lägenhet i södra Vallentuna. Gillar att träna på Sats, skogspromenader och naturen.

– Jag brukar säga att jag är en gubbe fångad i en pojkes kropp. Ha ha! Jag gillar att ta det lugnt och vill inte ha en massa spring. Kan ha stojigt när det ska vara stojigt men sedan får det räcka!

Helt säkert är det dock inte att han förblir Vallentuna trogen. Men det är inte Vallentunas fel – utan Roslagsbanans.

– Nu när den inte har gått har det tagit alldeles för lång tid att åka till jobbet. Och även när den går är resorna dryga. Så är det nåt som skulle få mig att flytta så vore det att ha snabbare hem på eftermiddagen. Men till city flyttar jag inte. Det vore hemskt.

Namn: Joel Adolphson

Ålder: 25

Bor: Med sambo i södra Vallentuna

Aktuell: Med tv-serien ”Småstaden” som går på TV4 söndagar klockan 20.30. Går även på TV4 Play.

Bra ställen i Vallentuna: Kvarnbadet är mysigt. Där jobbade jag tidigare som badvakt, sa åt folk att inte hänga på repen. Lillsjön är också given. Och så finns det ett ställe som har jättebra stenugnspizza i Kragstalund. Den rekommenderar jag!