ANNONS

Johan är din nya kommunpolis

Vinkel: Presskonferens med de nya kommunpoliserna för Sollentuna och Upplands Väsby.Johan Lundgren
Johan Lundgren är ny kommunpolis i Sollentuna.
Nu går polisens omorganisation in i en ny fas, och nya kommunpoliser tillsätts. Johan Lundgren blir kommunpolis i Sollentuna, och kommer att jobba brottsförebyggande – nära medborgarna.
ANNONS

Johan Lundgren kommer att fungera som en länk mellan polismyndigheten och i första hand kommunen. Hon kommer bland annat att jobba med medborgarlöften, där kommunen och polisen tillsammans med medborgarna bestämmer vilka områden man ska arbeta med.

– Vi kommer att fånga upp information från kommunen främst, men också från andra organisationer, privata initiativ och direkt från medborgarna. Det är jätteviktigt vad medborgarna tycker, säger Johan.

I och med omorganisationen är ett av ledorden att komma så nära medborgarna som möjligt. Den nya polisstationen kommer i framtiden att ligga i Upplands Väsby, medan basstationen för den utredande verksamheten kommer att vara i Sollentuna.

– Nu bygger vi en struktur för att fånga upp samverkan. I det är kommunpoliserna ett viktigt led, det är viktigt med poliser som kan sitt område. Ju närmare vi kommer medborgarna, desto lättare blir det för oss att förebygga brott, säger Emil Andersson som är lokalpolisområdeschef.

Johan Lundgren har bott i Sollentuna sedan 90-talet, och ser fram emot att ta sig an jobbet som Sollentunas nya kommunpolis.

– Det känns både spännande och utmanande. Drömscenariot är självklart att medborgarna ska märka en skillnad, och uppleva att det som de tycker faktiskt lyssnas på och görs något åt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.