ANNONS

John Lundviks tur att sommarprata

John Lundvik, Lidingö, Varv.
Missa inte att lyssna på Johns sommarprat som börjar klockan 13.
I dag klockan 13 är det Lidingöbon och allas vår egen Eurovisionstjärna John Lundvik tur att ta plats bakom mikrofonen i ”Sommar i P1”.
ANNONS

I programmet konstaterar John Lundvik något han genom åren ofta fått höra, och som han också håller med om, att han är mer amerikansk än svensk.

Han beskriver att det inte finns någon plats i världen där han känner sig så hemma som i USA. Det här hänger ihop med att också kunna känna trygghet och att man blir mer avslappnad. menar John.

– I USA är det inte konstigt att säga till en okänd människa “You are so adorable in that dress. Have a nice day”. Om jag skulle säga så till en kvinna på ICA skulle det uppfattas som en väldigt klumpig raggningsreplik. I synnerhet nu när jag är lite bevakad, då skulle det nog stå på löpsedlarna dagen efter, säger John i programmet.

Kritik mot jantelagen

John riktar också kritik mot Sverige och ”jantelagen” i sitt sommarprogram.

– Sen har vi det där med jantelagen, vi får bokstavligt talat inte säga att vi är bra. Jag har aldrig hört en svensk säga “Jag är väldigt bra på att sjunga och skriva låtar” eller “Prata med mig för jag är bäst”. Vi vill nog gärna få fram det budskapet men det måste gå via någon annan. I USA är det tvärtom. Där har det nästan gått för långt åt det andra hållet. I en drömvärld skulle jag vilja att vi lånade lite av varandra, säger John Lundvik.

Redan nu finns programmet tillgängligt via Sveriges radios hemsida.