ANNONS

”Sundbyberg är inte min arena längre”

Efter elva år i Sundbybergspolitiken, varav fem som ordförande för kommunstyrelsen, väljer Jonas Nygren att lämna sin post som oppositionsråd.
ANNONS

Beskedet lämnades i ett pressmeddelande på måndag förmiddag. Socialdemokraterna behöver en annan ledare som kan ta politiken vidare och forma nya koalitioner, menar Nygren.

– Jag har lett den här kommunen i en tid då det hänt mycket. Jag är en person som vill att det ska hända saker, och har gjort det jag tror på. Nu har Sundbyberg fått en annan inriktning än den jag står för. För att Socialdemokraterna ska få en ärlig chans att genomföra sin politik i Sundbyberg krävs en annan ledare, säger han.

I november gick Socialdemokraterna i opposition sedan den forna partnern Centerpartiet bytte sida och tog makten med bland andra Moderaterna.

– Det var inte min ambition att lämna. Men nu får jag se tillbaka på sex roliga, utmanande och spännande år. Politik är politik och makten har man till låns. Jag är otroligt glad och stolt över de här sex åren, säger Jonas Nygren.

Vad är du mest stolt över då?

– Sundbyberg har gjort det andra sa var omöjligt. Vi har klarat av att bygga bostäder och har utsetts till Årets superkommun. Vi har också blivit majkommun för arbetet mot barnfattigdom. Vi har fixat både tillväxt och socialt patos.

Vad ska du göra nu?

– Jag kan tänka mig vad som helst som bidrar till att utveckla samhället. Jag vill fortsätta med politiken, men Sundbyberg är inte min arena längre.

Nygren sitter dock kvar i fullmäktige.

ANNONS

– Jag är länets näst mest kryssade kommunalråd och det fina förtroendet tänker jag förvalta.

Han säger att han vill fortsätta driva opinion i Sundbyberg, och att det kan bli friare utan posten som oppositionsråd.

Men beslutet var ändå svårt att ta.

– Göran Persson sa ”det lätta är att vinna ett första val, ett andra val är svårare. Men det svåraste är att välja sin egen avgång”. Och det kan jag hålla med om.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.