ANNONS

Jonas ska nå toppen – med hjälp av Carola

Lägg namnet Jonas Snitt på minnet. På fredag duellerar han i TV4:s talangprogram The Voice.

Hans mål är att försörja sig som låtskrivare och artist.
ANNONS

Det var ingen lätt uppgift: Att sjunga i tv inför fyra stjärnor som dessutom satt med ryggen mot scenen. För Jonas Snitt gällde att övertyga så starkt med rösten att någon av dem vände sig om och ville ha med honom i sitt lag. Och det gjorde han.

– Det tog bara några sekunder så såg jag hur Carola började vifta med armarna och så vände hon sig om. Det kändes bra att det blev hon, det är få som har hennes bredd. Hon kan sjunga både pop, soul, gospel och schlager, säger Jonas Snitt när Mitt i träffar honom i lägenheten i Marieberg.

Jonas är uppväxt i en musikalisk familj med en pappa som är klubbfixare och en bror som är pianist. Själv spelade han klassisk gitarr på gymnasiet. Men intresset har alltid dragit mer åt blues, rock och soul.

På en folkhögskola i Dalarna började han skriva låtar och nu väntar han ivrigt på att få släppa sin första platta. Deltagandet i The Voice är en pinne på karriärstegen för den målmedvetne 23-åringen.

– Jag har en drivkraft som gör att sätter jag igång ett projekt så får jag det gjort. Jag ska fortsätta tills jag går hela vägen. En fördel är att jag behärskar alla tre världarna på samma nivå. Många kan antingen sjunga eller skriva låtar. Jag kan både spela, sjunga och skriva, säger han.

Hur var Carola att jobba med?

– Hon är en väldigt trevlig och bra människa som verkligen bryr sig om sångarna i sitt team. Hon lärde mig att jobba med det sceniska som att lyfta upp blicken mot publiken och våga ta för mig.

Fakta

Sänds på fredag

The Voice är en musiktävling där Carola, Ola Salo, Magnus Uggla och Petter coachar varsitt lag med utvalda sångtalanger.

På fredag är det vinna eller försvinna för Jonas Snitt när han duellerar mot en av de andra deltagarna på scenen.

Programmet sänds klockan 20.00 i TV4. Källa: TV4

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.