Så jordig blev Peters planteringsfest vid stationen

På torsdagen arrangerade Huddingebon Peter Henriksson en planteringsfest vid Huddinge station. Närvarade gjorde bland annat kommunalrådet Christian Ottosson (C).
Längst till vänster, kommunalrådet Christian Ottosson (C) och längst till höger, planteringsfestfixaren Peter Henriksson.
Två rabatter fick sig ett rejält lyft och en massa grönskande kärlek då Huddingebon Peter Henrikssons planteringsfest gick av stapeln på torsdagen. Ett glatt gäng kommuninvånare anslöt och så även ansvarig politiker.

Peter Henriksson ville få något att hända i den pågående debatten kring bristen på underhåll vid Huddinge station och i centrumområdet – så han bestämde sig för att bjuda in till en planteringsfest vid stationen. Gensvaret var långt över förväntan och Peter fixade sponsorer både för jord och blommor.

I går, torsdag, samlades kommuninvånare och ansvarigt kommunalråd Christian Ottosson (C) sida vid sida för att plantera om två av rabatterna strax intill stationen.

Kommunalrådet Christian Ottosson (C) och arrangören Peter Henriksson.

Kommunalrådet Christian Ottosson (C) och arrangören Peter Henriksson. Foto: Stefan Källstigen

Blev allt som du hade tänkt dig?

– Ja, långt över förväntan. Vilka fina människor som kom, det blev en blandning av proffs, och som jag, trädgårdsamatörer . Dessutom har det varit enorm positiv respons i ”Vårt Eget Huddinge” när alla sett före- och efterbilder, faktiskt rekord på antal likes någonsin i facebookgruppen, säger en nöjd Peter Henriksson.

Politiker gav sitt stöd och lovade att närvara

Kommunalrådet Christian Ottosson (C) som ansvarar för underhåll av stads- och utemiljöer tycker att allt gick väldigt bra. Enligt Peter var det dessutom han som jobbade mest av alla.

– Det var härligt att få snygga till mitt i centrum och alla bidrog på ett bra sätt. Själv tog jag med en gammal ros från min farfar i Småland som jag nu hoppas ska trivas bra. Totalt planterade vi knappt hundra växter, så det tog tid att få ner allt. Vi gjorde ju inte en utan två rabatter, säger Christian.

Vad blir nästa steg nu, planerar du fler planteringsfester?

Ha ha ha! Vi får väl se först om kommunen håller vad de lovar. De måste bli bättre överlag. Annars lämnar jag nog över stafettpinnen till någon annan eldsjäl, finns många, säger Peter Henriksson.

Mitt i:s fotograf Stefan Källstigen var på plats och dokumenterade arbetet:

Planteringsfest vid Huddinge station torsdag den 19 juli, 2019.

Planteringsfest vid Huddinge station torsdag den 19 juli, 2019.

Planteringsfest vid Huddinge station torsdag den 19 juli, 2019.

Planteringsfest vid Huddinge station torsdag den 19 juli, 2019.