Josefin fast i snökaoset – då ryckte Yolo in

Inga bussar - inga problem. Josefin blev upptinad på Yolo i Djursholm.
Inga bussar - inga problem. Josefin blev upptinad på Yolo i Djursholm.
När Josefin Meijerborg blev strandad och var iskall i Danderyd fick hon hjälp från oväntat håll – Yolo bjöd in henne på te.
– Jag blev förbluffad av vänligheten, säger hon.

När samtliga bussar under onsdagen var inställda blev många resenärer fast i snökaoset. En av dessa var Josefin Meijerborg från Bromma. Hon var i Danderyd på ett jobbärende och kunde inte ta sig därifrån.

– Jag hade stått vid busskuren i tio minusgrader och frusit i en halvtimme när det till slut stannade en buss som gick i andra färdriktningen. Chauffören meddelade att det inte gick några bussar men att han kunde släppa av mig vid Djursholms torg, säger Josefin.

De måste ha hört min uppgivenhet och sett hur genomfrusen jag var

På bussen ringde Josefin till sin arbetsplats och meddelade att hon var fast i snökaoset.

– Det var ganska mycket folk som stod vid busskuren och några som åkte med bussen. Vid Djursholm kom två kvinnor fram och bjöd in mig på te på Yolo. De måste ha hört min uppgivenhet och sett hur genomfrusen jag var.

En självklarhet

Kvinnorna var Melissa Cederblad och Alena Grahn som arbetar på restaurang Yolo. De var också sena till jobbet men tog sig tid att hjälpa Josefin.

– För mig var det ganska självklart för oss att bjuda in henne. Vi var sena och inget var igång men vi tänkte att hon kunde få värma sig här. Vad kul att hon uppskattade det, säger Melissa Cederblad.

Skickar en eloge

Nu vill Josefin skicka en eloge till Melissa och Alena.

– Jag blev förbluffad av vänligheten. Tjejerna är värda en stor eloge, säger hon.